Kiskovci predstavili kandidátku, je na nej aktivista Benčík

TA3 TASR SITA
25.11.2019 14:16

Strana Za ľudí predstavila prvých 30 ľudí z kandidátky do parlamentných volieb. Povedie ju líder strany a bývalý prezident Andrej Kiska, na druhom mieste je Veronika Remišová a na treťom Juraj Šeliga, ktorý stál za protestami Za slušné Slovensko. Štvrté miesto obsadí bývalá europoslankyňa Jana Žitňanská.

"Toto je pre mňa veľký deň," začal Andrej Kiska, ktorý rozprával o tom, ako sa po pôsobení v podnikateľskej sfére rozhodol vstúpiť do politiky. Arogancia moci ho podľa jeho slov prinútila zostať vo verejnom živote aj po skončení prezidentského mandátu. Kiska bude ako líder kandidátky na prvom mieste. "Máme ľudí, za ktorými stoja reálne príbehy, ktorí niečo skutočne dokázali," povedal s týml, že v strane vytvorili kvalitné tímy vrátane tímu pre spravodlivosť, pre regióny, zdravotníctvo či školstvo. Chcú sa tiež venovať problému vylúčených komunít, ako aj menšín.

Na kandidátku sa dostali aj starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký či aktivista a bloger, ktorý demaskuje predstaviteľov extrémistickej scény, Ján Benčík.  Ten ako nezávislý kandidát obsadí 150, posledné miesto kandidátky. "Keď som sa dozvedel, že na kandidátke ĽSNS bude mať právoplatne odsúdený Milan Mazurek číslo 150, bral som to ako výzvu," komentoval to Benčík.

Kandidátka Za ľudí:
1. Andrej Kiska
2. Veronika Remišová
3. Juraj Šeliga
4. Jana Žitňanská
5. Vladimír Ledecký
...
150. Ján Benčík

Kandiduje aj primátor Nitry Marek Hattas, politológ Michal Luciak, bývalá štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti Mária Kolíková, primátor Hlohovca Miroslav Kollár, či zahraničnopolitický expert Tomáš Valášek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok