V teplárni hasili požiar. Noste rúšku, varovali Martinčanov

TA3 TASR
25.11.2019 07:36

V areáli teplárne v Martine na skládke uhlia vypukol požiar. Na mieste zasiahli policajti aj ostatné záchranné zložky a požiar sa im podarilo uhasiť. V meste mali pre silné zadymenie problémy. Kompetentní vyzvali obyvateľov, aby nevetrali a nosili rúška.

Požiar zauhľovacieho zariadenia v Martinskej teplárenskej v Martine zlikvidovali hasiči v pondelok ráno po siedmej hodine. Podľa hovorkyne KR HaZZ v Žiline Miroslavy Ondrichovej sa pri ňom nikto nezranil. Doplnila, že k požiaru vyslali aj dobrovoľných hasičov z Martina-Priekopy a Koštian nad Turcom. "Rýchlym zásahom hasičov bol požiar čoskoro lokalizovaný a nedošlo k jeho rozšíreniu na skládku uhlia. Pár minút po siedmej hodine ráno požiar uhasili. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," dodala Ondrichová.

Martinská teplárenská na sociálnej sieti mesta informovala, že v skorých ranných hodinách došlo k požiaru dopravných pásov v prevádzke zauhľovania. "Skládka hnedého uhlia požiarom zasiahnutá nebola. V súvislosti s horiacimi dopravníkmi boli na viacerých miestach mesta Martin uskutočnené merania kvality ovzdušia, ktoré nepreukázali zdravie ohrozujúce zvýšenie emisií a tuhých znečisťujúcich látok. Situácia je stabilizovaná a nepredstavuje riziko pre zdravie obyvateľov. Prevádzka na zdroji tepla je zabezpečená a dodávka tepla je bez obmedzení. V súčasnosti spolupracujeme so záchrannými zložkami na identifikácii príčin vzniku požiaru," uviedla teplárenská spoločnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok