Vraha Violy zrejme nemajú, nález druhej ženy s prípadom nesúvisí

TA3 TASR SITA
21.11.2019 14:29

Polícia sa na tlačovej besede opäť vyjadrila k šokujúcej vražde učiteľky, fotografky a modelky Violy, ktorú našli v bratislavskom prístave pravdepodobne umučenú na smrť. Prípadu je podľa strážcov zákona venovaná najvyššia priorita, vo vyšetrovacom tíme sú tí najerudovanejší. Verejnosť sa veľa nedozvedela, z vyjadrení polície je však zjavné, že vraha zatiaľ nezadržali.

Páchateľ nás sleduje

V prípade už realizovali "desiatky procesných úkonov ako výsluchy, prehliadky, zaisťovacie úkony". Ako uviedol zástupca odboru kriminálnej polície KR Milan Maškara, boli zaistené rôzne stopy. Prípad vyšetrujú najskúsenejší kriminalisti, ktorí už majú skúsenosti s podobnými kauzami. Trestný čin bol kvalifikovaný ako zabitie, nie ako vražda. Bola to chyba? Podľa polície prípad rozhodne nebol podcenený. Páchateľ, respektíve podozrivý, zjavne nie je zadržaný, keďže policajti počas tlačovej besedy zdôrazňovali, že niektoré skutočnosti nemôžu uviesť. "Sleduje nás druhá strana, sleduje nás páchateľ," argumentovali. Ako dodali, pátranie po Viole bolo vyhlásené v utorok 12.11. a ešte v ten deň bola stotožnená.

Dôvodom zvolania tlačovej besedy bol aj ďalší prípad úmrtia ženy, ktorú aktuálne našli v bratislavskej Trnávke. Polícia však zdôraznila, že oba prípady spolu nesúvisia. Išlo o 28-ročnú ženu. Privolaný obhliadajúci lekár po dôkladnej obhliadke tela vylúčil cudzie zavinenie. "Môžem jednoznačne potvrdiť, že nie je žiadna súvislosť medzi týmto prípadom a prípadom, ktorý bol dokumentovaný v tom istom teritóriu 11. novembra," vyhlásil šéf KR PZ v Bratislave Adrian Pavlík Pavlík s tým, že neexistujú žiadne dôkazy o tom, že by išlo o sériového vraha. Podrobnosti prípadov nechcú zverejňovať, keďže medializácia môže narušiť vyšetrovanie.

Učiteľku angličtiny Violu Macákovú, ktorá pochádzala zo Sniny, našli 11. novembra v areáli bratislavského prístavu dobitú a podchladenú. Privolaní záchranári u nej zistili viaceré vážne zranenia. Pri prevoze do nemocnice svojim zraneniam podľahla.

Podchladená a dobitá v prístave

Violu našli v pondelok 11. novembra na základe informácie od občana na linku 112. Bola vo veľmi vážnom stave v areáli bratislavského prístavu. Bola podchladená a dobitá. Napriek snahe záchranárov krátko na to zomrela.

"Operatívni pracovníci Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II a ďalší ich kolegovia od tohto momentu intenzívne zisťovali súvisiace informácie s cieľom zistenia možnej hrozby proti ďalším obyvateľom, a hlavne obyvateľkám Bratislavy. Získané poznatky jednoznačne nepreukázali prítomnosť hrozby, teda aktivitu recidivistu, alebo sériového páchateľa,"
uviedla už skôr polícia.

K prípadu sa už vyjadrili aj niektorí politici. „Vyjadrujeme hlbokú sústrasť rodine a vyzývame ministerku vnútra Denisu Sakovú, aby osobne dohliadla na vyšetrenie tohto brutálneho zločinu. Veríme, že vedenie hlavného mesta v spolupráci s policajnými zložkami robí všetko pre to, aby sa Bratislavčania a návštevníci mesta cítili po tak ohavnom zločine bezpečne,“ uviedla europoslankyňa za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok