Vláda zasadla pri hraniciach. Milióny pôjdu okresu i športu

TA3 TASR
21.11.2019 13:09

Vládny kabinet zasadol na výjazdovom rokovaní v obci Slovenské Ďarmoty v okrese Veľký Krtíš. Rozhodol, že štát podporí projekty v regióne sumou 1,8 milióna eur, 6,7 milióna pôjde na projekt novej športovej infraštruktúry mesta Banská Bystrica, peniaze však dostane aj hala v Osrblí.

Sumu viac ako 1,8 milióna eur na rekonštrukcie a rozvojové projekty poskytne vláda samosprávam a ďalším subjektom v okrese Veľký Krtíš, ktorý patrí medzi najmenej rozvinuté.  "Vláda schválila navýšenie dotácie o 450.000 eur pre nemocnicu vo Veľkom Krtíši, a to na nákup nového CT prístroja, pre mesto Veľký Krtíš na rekonštrukciu krytej plavárne dohromady vo výške 200.000 eur a ďalších 100.000 eur na obnovu tamojšieho kultúrneho domu," uviedol po skončení rokovania podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši. Menšia podpora má smerovať aj na vybudovanie detského ihriska na sídlisku vo Veľkom Krtíši a na rekonštrukcia a premiestnenie súsošia Nový život.

Štát podporí sumou 6,7 milióna eur aj projekt novej športovej infraštruktúry mesta Banská Bystrica. Cieľom je najmä vybudovanie novej multifunkčnej športovej haly. Milión eur dostane aj Národné biatlonové centrum v Osrblí. Multifunkčná hala má slúžiť nielen na prípravu profesionálnych a amatérskych športovcov, klubovú činnosť športových klubov a organizovanie športových podujatí, ale tiež na kultúrno-spoločenské podujatia väčšieho rozsahu. V súčasnosti sa už pripravuje štúdia a finalizuje sa proces majetkovo-právneho vyrovnania nehnuteľností.

Finančné prostriedky boli vyčlenené z rozpočtovej kapitoly Všeobecná pokladničná správa. "Samospráva mesta Banská Bystrica je zároveň pripravená znášať nevyhnutné náklady na dofinancovanie samotnej rekonštrukcie zo zdrojov rozpočtu mesta," uvádza sa v materiáli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok