Firmou otriasol výbuch. Pyrotechnika zabila niekoľko ľudí

TA3 TASR
20.11.2019 22:37

Štyri osoby prišli o život a tri ďalšie utrpeli zranenia pri stredajšom výbuchu v sklade rodinnej firmy Costa vyrábajúcej zábavnú pyrotechniku v sicílskom meste Barcellona Pozzo di Gotto. Informovali o tom talianske agentúry ANSA a Adnkronos s odvolaním sa na políciu.

Firmou otriasol výbuch. Pyrotechnika zabila niekoľko ľudí
SITA/AP (ilustračné foto)

Obeťami výbuchu, ku ktorému došlo neďaleko sicílskeho mesta Messina, sú traja zamestnanci firmy a 71-ročná manželka jej majiteľa. Vážne zranenia utrpel podľa agentúry AFP aj syn majiteľa firmy Antonio Costa, ktorý bol prevezený do nemocnice v Palerme. Hasiči vyslobodili zo skladu jedného zo zamestnancov, ktorý sa tam v čase výbuchu nachádzal. Nezvestný však naďalej zostáva jeden človek.

Explózia spôsobila požiar, ktorý sa podarilo uhasiť. Zamestnanci sa údajne pripravovali na novoročné oslavy pozostávajúce z tradičných ohňostrojov, ktoré slúžia na odohnanie zlých síl. Počas príprav na tieto oslavy každoročne dochádza v juhotalianskych mestách k smrteľným incidentom. V roku 2015 prišlo v meste Modugno o život sedem ľudí a desať utrpelo zranenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok