Ganc priznal porážku. Pri zostavovaní izraelskej vlády neuspel

TA3 TASR
20.11.2019 19:12

Líder izraelskej centristickej koalície Modrá a biela (Kachol lavan) Benny Ganc oznámil prezidentovi Reuvenovi Rivlinovi, že sa mu nepodarilo zostaviť vládu. Informoval o tom denník Jerusalem Post.

Ganc svoj neúspech pri zostavovaní vlády prezidentovi oznámil v telefonickom rozhovore. Skutočnosť, že Ganc pri zostavovaní vlády neuspel, podľa denníka Times of Israel znamená, že v Izraeli sa s najväčšou pravdepodobnosťou budú konať ďalšie parlamentné voľby, ktoré budú v poradí tretími v priebehu 12 mesiacov.

Ganc priznal porážku po tom, čo zlyhali koaličné rozhovory, ktoré viedol so stranou Likud Benjamina Netanjahua, ako aj pravicovou stranou Izrael, náš domov (Jisrael bejtejnu) Avigdora Liebermana. Ganc sa prezidentovi Rivlinovi poďakoval a uviedol, že bude pokračovať v úsilí o zostavenie vlády, ktorá bude "dobrá pre občanov Izraela".

Ganc sa o zostavenie vlády pokúšal ako druhý v poradí po Netanjahuovi, ktorého snahy o vytvorenie koalície takisto neboli korunované úspechom. Po prvý raz v dejinách 120-členného izraelského parlamentu (Knesetu) bude mať niektorý z jeho poslancov vrátane Ganca a Netanjahua 21 dní na to, aby získal podporu 61 zákonodarcov a mohol sa pokúsiť zostaviť koaličnú vládu, napísala agentúra DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok