Za smrťou Violy zrejme nie je sériový vrah, verzií je viac

TA3 TASR SITA
20.11.2019 14:14

Polícia sa podrobnejšie vyjadrila k šokujúcej vražde učiteľky, fotografky a modelky Violy, ktorú našli v bratislavskom prístave. Podľa medializovaných informácií ju mal niekto umučiť na smrť. Strážcovia zákona, ktorí o prípade prvé dni mlčali, vysvetľujú, že pre taktiku pri vyšetrovaní nemôžu poskytnúť všetky informácie. Priblížili však okolnosti nájdenia obete. Nepredpokladajú, že vrahom je recidivista, v hre je však viacero verzií.

Za smrťou Violy zrejme nie je sériový vrah, verzií je viac
TASR

Nechceli vyvolať masovú paniku

Ako polícia uviedla, v pondelok 11. novembra na základe informácie od občana na linku 112 objavili ženu vo "vážnom stave" v areáli bratislavského prístavu. "Napriek snahe záchranárov krátko na to zomrela. Operatívni pracovníci Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II a ďalší ich kolegovia od tohto momentu intenzívne zisťovali súvisiace informácie s cieľom zistenia možnej hrozby proti ďalším obyvateľom, a hlavne obyvateľkám Bratislavy. Získané poznatky jednoznačne nepreukázali prítomnosť hrozby, teda aktivitu recidivistu, alebo sériového páchateľa."

"Z tohto dôvodu nebolo nevyhnutné okamžite informovať či varovať verejnosť a šíriť dezinformácie ústiace do masovej paniky a strachu. Policajný zbor tu je pre bezpečnosť občanov a jeho príslušníci sú tými poslednými, ktorí by si priali ďalší podobný trestný čin rovnakého páchateľa," zdôraznili strážcovia zákona na svojom Facebooku s tým, že bich rozhodnutie nevyvolávať zbytočnú hystériu bolo postavené na racionálnom základe.

Aj páchatelia sledujú médiá a sociálne siete

Policajný zbor chcel uviesť na pravú mieru niektoré medializované informácie. "Po skone nájdenej ženy bolo prioritou zistiť jej identitu. Keďže nemala pri sebe žiadne identifikačné doklady, bol tento proces značne sťažený," uviedli policajti. Tvrdia, že to, že jej identitu určili už v nasledujúcom dni, je na podobné prípady krátka doba. "Dovtedy policajti a ďalší odborníci skúmali, aké typy zranení žena utrpela, čo jej ich mohlo spôsobiť, ako sa na mieste nálezu vyskytla, a ďalšie podobné informácie a úkony," dodala polícia.

O prípade verejnosť neinformovali "aj z hľadiska vyšetrovacej taktiky, ktorú nebudeme detailne rozvádzať". Páchatelia totiž aktívne sledujú médiá a sociálne siete a takto získané informácie sa snažia využiť na to, aby pred políciou unikali, zametali stopy a neboli zadržaní. "Chápeme časť verejnosti, ktorá očakáva viac informácií o tak závažnom trestnom čine, avšak žiadame aj my pochopenie – ak zverejníme toho viac a vďaka tomu nikdy páchateľa nechytíme, budeme ešte pod väčšou paľbou kritiky ako možno v súčasnosti," uzavrela polícia s tým, že na prípade sa intenzívne pracuje a v hre sú rôzne verzie.

Učiteľku angličtiny, ktorá pochádzala zo Sniny, našli 11. novembra v areáli bratislavského prístavu dobitú a podchladenú. Privolaní záchranári u nej zistili viaceré vážne zranenia. Pri prevoze do nemocnice svojim zraneniam podľahla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok