Premiér prehovoril o obvinení tieňového ministra, odmieta kritiku

TA3 SITA TASR
20.11.2019 12:14

Predseda vlády Peter Pellegrini tvrdí, že polícia koná v prípade obvinenia tieňového ministra obrany za OĽANO Jaroslava Naďa pod dohľadom prokuratúry a v súlade so zákonom.

Vyplýva to zo stanoviska, ktoré poslal tlačový a informačný odbor Úradu vlády. Jaroslav Naď je obvinený zo spáchania trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti. „Polícia Jaroslavovi N. nielen zabavila mobilný telefón, ale aj vzniesla obvinenie zo spáchania trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti. Preto odmietam akékoľvek účelové spochybňovanie práce orgánov činných v trestnom konaní len preto, že sa to niekomu práve politicky hodí,“ uviedol premiér. Pellegrini tiež požiadal o stretnutie riaditeľa Vojenského spravodajstva Jána Balciara, aby sa informoval „o povahe a rozsahu protiprávneho konania“.

Pellegrini požiadal riaditeľa Vojenského spravodajstva Jána Balciara o stretnutie, na ktorom sa chcel informovať sa chce o povahe a rozsahu protiprávneho konania zo strany Jaroslava Naďa. Ten bol bývalým zamestnancom rezortu vnútra.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil Naďa z trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti. Podľa vyšetrovateľa údajne žiadal utajované skutočnosti na ochranu záujmov Slovenska a následne ich vyzradil ďalším osobám. Polícia na svojom Facebooku napísala, že dôvody tejto jeho „aktivity” sú predmetom ďalšieho vyšetrovania, preto zatiaľ nie je možné poskytnúť viac informácií.

Líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič reagoval, že pravdepodobne ide o primitívnu pomstu šéfa Vojenského spravodajstva Jána Balciara. Práve o ňom mal Naď zverejniť závažné informácie, že záhadne vlastní desiatky drahých nehnuteľností a nevie hodnoverne vysvetliť spôsob ich nadobudnutia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok