Chlapec z nehody autobusu bojuje o život, časť ranených prepustili

TA3 TASR
18.11.2019 13:16

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky už prepustila štyroch pacientov, ktorí boli do nemocnice privezení minulý týždeň po tragickej dopravnej nehode pri Nitre. „Ide o pacientov, ktorí utrpeli stredne ťažké a ľahké poranenia,“ spresnil hovorca nemocnice Ján Baček.

Chlapec z nehody autobusu bojuje o život, časť ranených prepustili
SITA/PHaZZ

Piaty pacient, ktorý bol hospitalizovaný na oddelení úrazovej chirurgie, podstúpi v priebehu pondelka plánované kontrolné vyšetrenie a predbežne by mohol byť z nemocnice v utorok 19. novembra prepustený. Posledný šiesty pacient, ktorý bol do novozámockej nemocnice privezený s najvážnejšími poraneniami, je naďalej v umelom spánku. Stav chlapca je stále kritický a zostáva hospitalizovaný na klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny, potvrdil Baček.

Tragická zrážka autobusu s nákladným autom sa stala v stredu 13. novembra na štátnej ceste I/65 medzi Nitrou a Zlatými Moravcami. V autobuse sa viezli najmä mladí ľudia, ktorí sa vracali zo škôl. Nehoda si vyžiadala 12 obetí, z toho štyri maloleté deti. Ďalších 20 ľudí bolo zranených, z toho traja ťažko.

Zrážka prímestského autobusu Arriva a nákladného auta na neslávne známej zlatomoravskej "ceste smrti" I/65 neďaleko obce Malanta si vyžiadala 12 obetí. Päť z nich malo menej ako 18 rokov. 

Pri nehode zahynuli Natália († 15), Alex († 16), Denisa († 17), Veronika († 17), Martin († 17), Mariana († 21), Adriana († 40), Dušan († 42), Erika († 45), Alena († 57), Ladislav († 63) a Barbora († 70).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok