Futbalovú zábavu prerušila paľba. Útočník strieľal do davu ľudí

TA3 TASR
18.11.2019 09:49

Štyria ľudia boli zastrelení a ďalší šiesti utrpeli zranenia, keď v nedeľu sledovali futbalový zápas na dvore za domom v meste Fresno v strednej časti amerického štátu Kalifornia.

Informovala o tom polícia, ktorú zavolali na miesto činu po tom, ako najmenej jedna osoba spustila streľbu do skupiny približne 35 ľudí zhromaždených pri dome vo Fresne, približne 320 kilometrov severne od Los Angeles. "Traja ľudia zomreli na mieste," oznámil novinárom zástupca polície vo Fresne Michael Reed. Dodal, že štvrtú obeť urýchlene previezli do nemocnice v kritickom stave, ale tam zraneniam podľahla. Všetci mŕtvi a šesť postrelených, ktorých v nemocnici liečia na zranenia neohrozujúce život, boli muži vo veku 25 až 35 rokov, spresnil Reed.

"V srdciach sme spolu s rodinami obetí... Toto je nezmyselné násilie. Robíme všetko, čo môžeme, aby sme postavili páchateľov pred spravodlivosť," povedal Reed. Dodal, že nie je jasné, koľko páchateľov sa podieľalo na streľbe, a "nie je žiadny náznak", že prípad súvisí s gangmi. Policajný hovorca Bill Dooley uviedol, že policajti hľadajú záznamy z bezpečnostných kamier a tiež svedkov, aby pomocou nich vystopovali podozrivých.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok