Danko sa stretol so Zemanom, daroval mu list písaný Churchillom

TA3 TASR
16.11.2019 15:45

Predseda parlamentu a SNS Andrej Danko sa stretol s českým prezidentom Milošom Zemanom na slávnostnom obede. Spoločne diskutovali o vývoji oboch štátov po páde komunistického režimu. Informoval o tom Dankov hovorca Tomáš Kostelník.

Danko sa stretol so Zemanom, daroval mu list písaný Churchillom
facebook.com/Andrej Danko

Politici sa stretli po tom, čo český prezident v Bratislave slávnostne otvoril Český dom. Počas spoločnej diskusie mu šéf Národnej rady k otvoreniu Českého domu zablahoželal a vyslovil želanie, že to bude miesto priateľstva, ktoré slovenský a český národ ešte viac zblíži.

Danko Zemanovi pri tejto príležitosti odovzdal dar. "Pri návšteve pána prezidenta Zemana v jeho kancelárii na Pražskom hrade som si všimol, že má viacero portrétov či iných pripomienok najväčších svetových politikov. Aj preto som sa mu rozhodol darovať vlastnoručne napísaný list Winstonom Churchillom," priblížil Danko s tým, že český prezident má Churchilla v mimoriadnej obľube.

"Niekdajšieho britského predsedu vlády, ktorého možno považovať za jedného z najväčších štátnikov 20. storočia, česká hlava štátu pred piatimi rokmi dokonca in memoriam ocenila. Najvyššie české štátne vyznamenanie si vtedy prevzal vnuk Winstona Churchilla, Nicholas Soames," dodal Kostelník.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok