Podľa premiéra moratórium neprejde, hovoril aj o poste šéfa Smeru

TA3 TASR SITA
15.11.2019 16:07

Predseda vlády Peter Pellegrini si myslí, že poslanci neprelomia veto prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorým vrátila parlamentu novelu volebného zákona. Povedal to v relácii Rádia Expres Braňo Závodský Naživo.

Podľa premiéra moratórium neprejde, hovoril aj o poste šéfa Smeru
SITA/Branislav Bibel

„Predpokladám, že tento zákon už 76 hlasov potrebných na prelomenie veta prezidentky nezíska,“ uviedol Pellegrini, ktorý dodal, že by museli koaliční poslanci zvažovať, či pôjdu do otvorenej spolupráce s ĽSNS, aby prelomili Čaputovej veto. Zároveň uviedol, že ťažko hľadá logiku na číslo 50 dní, čo je počet dní pred dňom parlamentných volieb, keď by sa nemohli zverejňovať prieskumy politických preferencií.

Pellegrini tiež potvrdil, že bude hlasovanie o stratifikácii nemocníc predložené opätovne aj na novembrovej schôdzi parlamentu. „Bude to v parlamente a na tejto schôdzi budú musieť poslanci jasne hlasovaním povedať, čo s tým spravia,“ uviedol premiér.

Hlasovať sa bude podľa Pellegriniho aj o justičnej novele. „Chcem oznámiť, že sadu legislatívy pravdepodobne v krátkom čase vláda schváli, v skrátenom legislatívnom konaní pošle do parlamentu, pretože už bude pravdepodobne iba jedna schôdza. To sa nemôže takto skončiť, že my budeme odborne pracovať a v parlamente niekto povie, že nám sa to nepozdáva,“ uzavrel premiér.

Premiér nevylúčil, že sa bude po parlamentných voľbách uchádzať o post predsedu strany. Pellegrini bude líder kandidačnej listiny. „Budeme to, samozrejme, riešiť tak ako vždy po voľbách, raz za štyri roky. Ale určite veľa napovie, akú podporu získa nielen strana, ale aj ja osobne od svojich voličov a akú podporu budem mať v rámci členskej základne," povedal v Exprese predseda vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok