Odpočívajte v pokoji. Zverejnili mená a vek obetí havárie

TA3
14.11.2019 13:27

Polícia na svojom Facebooku zverejnila zoznam dvanástich obetí havárie autobusu a nákladného auta, ku ktorej došlo na zlatomoravskej "ceste smrti" I/65 neďaleko obce Malanta. Vyplýva z neho, že menej ako osemnásť rokov malo päť obetí a najstaršia obeť mala rovných 70.

Odpočívajte v pokoji. Zverejnili mená a vek obetí havárie
TASR/Jaroslav Novák

"Odpočívajte v pokoji," uviedli policajti a priložili zoznam zosnulých. Pri nehode zahynuli Natália († 15), Alex († 16), Denisa († 17), Veronika († 17), Martin († 17), Mariana († 21), Adriana († 40), Dušan († 42), Erika († 45), Alena († 57), Ladislav († 63) a Barbora († 70).

Zrážka prímestského autobusu Arriva a nákladného auta na neslávne známej zlatomoravskej "ceste smrti" I/65 neďaleko obce Malanta si vyžiadala 12 obetí. Päť z nich malo menej ako 18 rokov. Deväť obetí tragédie by malo pochádzať z obce Kolíňany, tri 17-ročné obete boli z obce Jelenec. Ďalších asi 15 ľudí sa zranilo. 

Auto bolo naložené kamennou zmesou. Podľa ministerky vnútra Denisy Sakovej išlo smerom na Nitru. Keď schádzalo dolu kopcom, rozkývalo sa, pričom oprotiidúci autobus sa mu snažil vyhnúť. Následne sa prevrátil do priekopy. Podľa ministerky ide o najhoršiu nehodu od roku 2009. Silný náraz mal pre posádku autobusu fatálne následky. Po zrážke zostal nákladiak prevrátený na ceste a autobus v priekope.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok