Nehoda zasiahla aj Jelenec, zahynuli tri miestne tínedžerky

TA3 SITA TASR
14.11.2019 11:24

Tragická nehoda autobusu a nákladného auta pri Nitre sa mimoriadne dotkla obyvateľov obce Jelenec. Tri z dvanástich obetí pochádzajú práve z Jelenca, nehodu podľa starostu Ivana Vargu neprežili tri sedemnásťročné dievčatá. Tragédia výnimočne zasiahla aj jednu z nitrianskych škôl.

Po nehode vytvorili krízové centrum

Starosta Jelenca sa už stretol s pozostalými. Varga zatiaľ nevie povedať, či bude spoločná rozlúčka s dievčatami, záležať to podľa neho bude od rozhodnutia rodín obetí.

Obec už krátko po tragickej nehode vytvorila podmienky na zriadenie krízového centra, kde boli zhromaždení nezranení cestujúci z autobusu, ale aj príbuzní zranených alebo obetí. Dostávali tu potrebnú psychologickú aj ďalšiu pomoc. Fakultná nemocnica v Nitre poslala do krízového centra dvoch skúsených lekárov. Starosta Varga hovorí, že sa o krízové centrum v sále kultúrneho domu staral prakticky celú noc.

Zahynuli aj obaja rodičia žiačky

Nitriansky samosprávny kraj poskytne všetku dostupnú pomoc a podporu Strednej odbornej škole techniky a služieb v Nitre. Práve táto škola patrí k tým, ktorých sa najviac dotkla tragédia.     

Zo žiakov SOŠ zahynuli pri zrážke autobusu s nákladným autom štyria študenti, ďalší utrpeli zranenia rôzneho rozsahu, iní zažívajú rodinné tragédie. Predseda NSK Milan Belica bol osobne vyjadriť ľútosť nad úmrtím mladých ľudí riaditeľke školy Dane Kročkovej. „Prijal od nej zdrvujúcu informáciu, že okrem štyroch priamych obetí z radov školy zahynuli aj obaja rodičia žiačky, ktorá sama leží v nemocnici s ľahšími zraneniami. Ďalší žiak je hospitalizovaný s ťažkými zraneniami a jeden študent vyviazol s ľahšími zraneniami,“ uviedla hovorkyňa predsedu NSK Oľga Prekopová.     

Ako pripomenula, v SOŠ, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti NSK, sú zabezpečení psychológovia. „Pani riaditeľke, ktorá je touto tragédiou rovnako hlboko zasiahnutá, som prisľúbil pre školu v tejto ťaživej situácii materiálnu aj finančnú pomoc,“ povedal po stretnutí Belica. Súčinnosť pri zabezpečovaní zdravotnej starostlivosti o zranených účastníkov dopravnej nehody ponúkol bezprostredne po tragickej udalosti lekár NSK Ľubomír Ševčík. „Viacerí zamestnanci Úradu NSK vyjadrili svoju solidárnosť s obeťami nehody darovaním krvi,“ dodala Prekopová.

Zrážka prímestského autobusu Arriva a nákladného auta na neslávne známej zlatomoravskej "ceste smrti" I/65 neďaleko obce Malanta si vyžiadala 12 obetí. Päť z nich malo menej ako 18 rokov. Ďalších asi 15 ľudí sa zranilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok