Cesta smrti je už prejazdná, následky nehody odstraňovali hodiny

TA3 TASR SITA
14.11.2019 14:23

Neslávne známu cestu I/65 medzi Nitrou a Zlatými Moravcami deň po tragickej nehode, pri ktorej zahynulo 12 ľudí, sprejazdnili. Policajti s hasičmi odstraňovali následky nehody do neskorých nočných hodín. Policajti boli na mieste aj dopoludnia.

Cesta smrti je už prejazdná, následky nehody odstraňovali hodiny
TASR

Okolnosti tragédie vyšetrujú. Začaté je trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie.

Polícia na facebookovej stránke zverejnila aj mená obetí. Stredajšiu zrážku autobusu s nákladným autom pri Nitrianskych Hrnčiarovciach neprežila Nátalia (15), Alex (16), Denisa (17), Veronika (17), Martin (17), Mariana (21), Adriana (40), Dušan (42), Erika (45), Alena (57), Ladislav (63), Barbora (70). Deväť obetí tragédie by malo pochádzať z obce Kolíňany, tri 17-ročné obete boli z obce Jelenec.  

Zrážka prímestského autobusu Arriva a nákladného auta na neslávne známej zlatomoravskej "ceste smrti" I/65 neďaleko obce Malanta si vyžiadala 12 obetí. Päť z nich malo menej ako 18 rokov. Deväť obetí tragédie by malo pochádzať z obce Kolíňany, tri 17-ročné obete boli z obce Jelenec. Ďalších asi 15 ľudí sa zranilo.

Auto bolo naložené kamennou zmesou. Podľa ministerky vnútra Denisy Sakovej išlo smerom na Nitru. Keď schádzalo dolu kopcom, rozkývalo sa, pričom oprotiidúci autobus sa mu snažil vyhnúť. Následne sa prevrátil do priekopy. Podľa ministerky ide o najhoršiu nehodu od roku 2009. Silný náraz mal pre posádku autobusu fatálne následky. Po zrážke zostal nákladiak prevrátený na ceste a autobus v priekope.

Zrážka prímestského autobusu Arriva a nákladného auta na neslávne známej zlatomoravskej "ceste smrti" I/65 neďaleko obce Malanta si vyžiadala 12 obetí. Päť z nich malo menej ako 18 rokov. Ďalších asi 15 ľudí sa zranilo.

Deväť obetí tragédie by malo pochádzať z obce Kolíňany, tri 17-ročné obete boli z obce Jelenec.

Pri tragickej nehode pri Malante neďaleko Nitry sa zrazilo nákladné auto s autobusom. V autobuse sa viezli najmä mladí ľudia, ktorí sa vracali zo škôl. Nehoda si vyžiadala 12 obetí, z toho štyri maloleté deti, potvrdila po nehode ministerka vnútra Denisa Saková. Zranených bolo 20 ľudí, z toho traja ťažko.

Podľa predbežných informácií nehodu zrejme spôsobilo preťažené nákladné auto, ktoré schádzalo dolu kopcom, pod váhou nákladu sa rozkývalo a narazilo do protiidúceho autobusu. Zasiahlo ho v zadnej časti a autobus sa prevrátil do priekopy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok