Kalavská prehovorila o nehode. Zranení sú vo vážnom stave

TA3 SITA
13.11.2019 18:06

Tragická dopravná nehoda autobusu a nákladného auta pri Nitrianskych Hrnčiarovciach si vyžiadala 12 mŕtvych. Na tlačovom brífingu vo Fakultnej nemocnici v Nitre to povedala ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská.

Do nemocníc previezli 20 ľudí

Ako ďalej informovala, 20 ľudí bolo zavezených do nemocníc. Z toho najviac zranených prijala nemocnica v Nitre, konkrétne osem. Šesť ľudí prijali Nové Zámky, z toho jeden je v ťažkom stave. Do Levíc boli privezení traja pacienti, z toho jeden vo vážnom stave. Jeden pacient bolo odvezený do nemocnice v Banskej Bystrici a je mimo ohrozenia života. Rovnako mimo ohrozenia života je aj pacient, ktorého doviezli do nemocnice v Topoľčanoch.

Účastníci nehody hospitalizovaní vo Fakultnej nemocnici Nitra sú podľa jej medicínskeho riaditeľa Mariána Bakoša mimo ohrozenia života. Piati majú vážne zranenia a traja ľahké. V nemocnici skončil aj šesťročný chlapec s fraktúrou nosa spolu s jeho starou mamou, ktorá utrpela otras mozgu.

Kalavská: Bola som svedkom strašnej udalosti

„Aktivizovali sme traumaplán, v pavilóne chirurgických disciplín bol pozastavený operačný program, boli privolaní traumatológovia, chirurgovia a klinickí psychológovia. Jedna pacientka bola ihneď operovaná na klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny, je v stabilizovanom stave. Jeden pacient s ťažkým poranením oka bol operovaný na klinike oftamológie,“ vyjadril sa k zraneným Bakoš.

Ministerka Kalavská informovala, že dvaja špičkoví lekári boli vyslaní aj do krízového centra, ktoré bolo zriadené v Jelenci. Dodala, že na mieste nešťastia bola svedkom strašnej udalosti, pohľad na havarovaný autobus a ľudské telá pod ním bol podľa nej hrozný. Kalavská ocenila nasadenie všetkých záchranárskych zložiek od policajtov, hasičov až po zdravotníkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok