Prezident uteká z krajiny, jeho prevoz sa výrazne skomplikoval

TA3 SITA
12.11.2019 17:41

Snaha previezť bolívijského prezidenta Eva Moralesa do exilu, ktorý mu ponúklo Mexiko, sa stretla s vážnymi komplikáciami. Mexiko po Moralesa, ktorý čelí doma veľkým nepokojom a nespokojnosti časti obyvateľstva, vyslalo v utorok lietadlo, ako však informoval mexický minister zahraničných vecí Marcelo Ebrard, celá operácia sa nakoniec výrazne skomplikovala a do poslednej chvíle nebolo jasné, či vyjde.

Prezident uteká z krajiny, jeho prevoz sa výrazne skomplikoval
SITA/AP

Bolívijské úrady najskôr síce vydali povolenie pre pristátie mexického vládneho špeciálu, tesne pred samotným pristátím v bolívijskej metropole La Paz však toto povolenie zrušili. Lietadlo sa tak, ešte stále bez Moralesa, vrátilo do Peru, odkiaľ predtým štartovalo. Bolívia následne povolenie obnovila a mexickému vládnemu špeciálu sa na druhý pokus podarilo v La Paz pristáť a bolívijského prezidenta vyzdvihnúť. V tom však zmenilo názor Peru a lietadlu odoprelo návrat.

Podľa šéfa mexickej diplomacie nakoniec hektická záchranná operácia dopadla šťastne, lietadlo s Moralesom pristálo namiesto Peru v Paraguaji a bolívijský prezident by mal byť ešte v utorok večer v Mexiku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok