Príprava bola ako týranie, hovorí Végh po triumfe v súboji storočia

TA3 SITA
11.11.2019 09:49

Galavečer Oktagon 15 sa nezmazateľne zapísal do histórie miešaných bojových umení na území Česka a Slovenska. V mimoriadne sledovanom "Zápase storočia" triumfoval rodák z Dunajskej Stredy Attila Végh nad najlepším českým bojovníkom Karlosom Vémolom. Favorizovaného súpera Végh porazil aj vďaka tvrdej štvormesačnej príprave.

Príprava bola ako týranie, hovorí Végh po triumfe v súboji storočia
TASR/Peter Dzurjanin

Papierovým favoritom bol Vémola, ale svojim výkonom zaostal za očakávaniami. Zápas trval iba 127 sekúnd, po ktorých Slovák knokautoval svojho súpera. Végh bol od začiatku súboja veľmi aktívny, ľahký na nohách a napokon uštedril "Terminátorovi" prvú prehru od augusta 2015. "Tvrdo sme s mojim tímom pracovali, všetkým ďakujem. Mal som štvormesačnú prípravu - bolo to doslova týranie. Takúto prípravu som nikdy nemal, Karlos ma nemohol ničím prekvapiť," povedal v televíznom rozhovore Végh.

Slovenský bojovník takisto priznal, že v "Zápase storočia" očakávala verejnosť jeho prehru. "Okrem môjho tímu, rodiny a verných fanúšikov mi nikto neveril. Hovorili mi, že aj keď prehráš, tak budeš náš šampión. Nakoniec to však vyšlo. Teraz potrebujem oddych, s manželkou čakáme bábätko, ale s kariérou rozhodne nekončím," skonštatoval v bezprostrednej reakcii po zápase Végh.

Attila Végh upravil svoju bilanciu v profesionálnej kariére na 33 víťazstiev, deväť prehier a dve remízy. Zároveň dostal v pražskej O2 Arene otázku aj ohľadom možnej odvety s Karlosom Vémolom. "Ja takéto veci neriešim, na to máme ešte čas. Hlavne teraz je, že 'spln sa mi senil' a som veľmi šťastný," dodal Végh.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok