Glváč končí vo funkcii. Oznámil to statusom na Facebooku

TA3 TASR SITA
7.11.2019 16:16

Martin Glváč končí vo funkcii podpredsedu Národnej rady SR. Oznámil to prostredníctvom statusu na sociálnej sieti Facebook po tom, ako opozícia oznámila, že opäť vyzbierala podpisy na mimoriadnu schôdzu o jeho odvolaní. Tentoraz ju chcel pomôcť otvoriť aj koaličný Most-Híd. Glváč tvrdí, že sa stal obeťou špinavej kampane voči jeho osobe a strane Smer-SD.

Glváč: Toxickí ľudia bez hanby súdia ďalších

Glváč uviedol, že rozhodnutý bol už pred sviatkami a "nebyť oslíka z Trnavy Matoviča so svojim cirkusom, už by to dnes vôbec nebolo aktuálne". Ako uviedol končiaci podpredseda parlamentu, v kauze komunikácie s Marianom Kočnerom nejde o jeho osobu, ale o "špinavú predvolebnú kampaň v ktorej stará opozícia súperí o holé prežitie s tzv. novými opozičnými politikmi." Keďže parlamentné voľby sú predo dvermi a percentá sú neúprosné, jediným ich cieľom je podľa Glváča šíriť nenávisť a očierňovať Smer.

Opozícia chcela Martina Glváča opäť odvolávať na mimoriadnej schôdzi NR SR. Avizovala, že má dostatok podpisov. Schôdzu chcel tentoraz pomôcť otvoriť aj koaličný Most-Híd.

"Je pritom naozaj komické, že práve extrémne toxickí ľudia, ktorí paktovali s Kočnerom bez hanby súdia mňa a ďalších a nehanebne sa hrajú na obete," pokračoval Glváč na Facebooku. Myslí si, že v tomto "mediálnom šialenstve" si treba zachovať chladnú hlavu a pred osobnými záujmami musí dostať prednosť zdravý rozum. "Záleží mi na tom, aby Smer-SD v budúcoročných voľbách zvíťazil a aj preto som sa rozhodol dnes vzdať funkcie podpredsedu NR SR. Som pripravený vzdať sa aj členstva vo výbore pre kontrolu Vojenského spravodajstva, ak z kontrolných a bezpečnostných výborov odídu poslanci, ktorí mali kontakty s Mariánom Kočnerom," dodal.

Zdôraznil, že je pripravený vzdať sa aj členstva vo výbore pre kontrolu Vojenského spravodajstva, ak z kontrolných a bezpečnostných výborov odídu poslanci, ktorí mali kontakty s Kočnerom. Zároveň očakáva, že aj Béla Bugár sa vzdá funkcie podpredsedu parlamentu. „Lebo práve predseda Mosta-Híd sa po vražde s Marianom K. stretol a diskutoval. Dávam mu priestor na to, aby odstúpil sám a konal, lebo v prípade, že v Národnej rade SR sa objaví návrh na jeho odvolanie, tak nevylučujem, že poslanecký klub Smer-SD takýto návrh podporí,“ vyhlásil.

Glváč dodal, že sa pripája k výzve obhajcu rodiny zavraždenej Kuciakovej snúbenice Martiny Kušnírovej Romana Kvasnicu, aby všetci, ktorí mali v minulosti s Kočnerom nejaké kontakty, teda aj líder OĽANO Igor Matovič, predseda SaS Richard Sulík, šéf Sme rodina Boris Kollár, bratislavský župan Juraj Droba zo SaS, poslanec OĽANO Ján Budaj, ale aj poslankyňa Sme rodina Petra Krištúfková odišli z verejného života a nekandidovali v najbližších voľbách do parlamentu.

Podľa jeho slov pripravia návrh na odvolanie Kollára z funkcie predsedu Výboru NR SR pre verejnú správu a regionálny rozvoj. „Očakávame, že opoziční poslanci ho tiež podporia. Bol to práve on, kto ma s Marianom K. zoznámil, on riešil s Marianom K. biznis na Donovaloch, chodievali spolu na plesy a na koncerty. Alebo tieto kontakty sú slušné, v poriadku a neprekážajú im? Ja osobne nepoznám v politike osobu, ktorá by mala intenzívnejšie kontakty s Marianom K. ako on,“ dodal Glváč.

 

Komunikácia cez aplikácie Threema a Viber

Glváč mal v parlamente koncom októbra čeliť odvolávaniu pre jeho údajnú komunikáciu s Kočnerom cez aplikácie Threema a Viber. Poslanci však neschválili program mimoriadnej schôdze. Glváč následne informoval, že svoje rozhodnutie oznámi čoskoro. Komunikáciu medzi Glváčom a Kočnerom cez Viber zverejnil líder hnutia OĽaNO Igor Matovič, o Threeme informoval Denník N.

Matovič tvrdí, že Glváč mal vedieť o viacerých kauzách Kočnera, napríklad, že si nominoval svojho človeka do funkcie zástupcu riaditeľa Slovenskej informačnej služby. Líder OĽANO tvrdí, že Glváč klamal o tom, že sa s podnikateľom od roku 2012 nestretol. Glváč tvrdenia odmietal, podal pre ne aj trestné oznámenie. Tvrdil, že Matovič pácha trestnú činnosť, ak zverejňuje jeho údajnú komunikáciu. Trval na tom, že sa s Marianom Kočnerom nestretol od roku 2012. Rovnako poprel tvrdenia vyplývajúce z jeho údajnej komunikácie s Kočnerom, zverejnenej Denníkom N, o tom, že si s ním mal dohadovať biznis. Články o Threeme považuje za cielenú diskreditáciu jeho osoby a strany Smer-SD.

Boris Kollár sa postaví čelom k návrhu na odvolanie z postu predsedu parlamentného výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj. Povedal to na tlačovej konferencii. „Postavím sa k tomu čelom. Ja nemám čo skrývať. Ja som nebol v politike, keď som bil bandu s Marianom K. Ja som si s ním 2000 SMS nepísal,“ reagoval na otázku, ako sa postaví ku Glváčovmu návrhu na jeho odvolanie z postu predsedu výboru. To, že mal Glváča s Kočnerom zoznámiť, považuje Kollár za „absolútny blud“.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok