Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Detský rotačný guľomet z dreva sa dá nabiť až 144 gumičkami

Detský rotačný guľomet z dreva sa dá nabiť až 144 gumičkami
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V detstve sme sa mnohí hrávali na vojakov a používali sme pritom rôzne aj podomácky vyrobené zbrane, ako boli napríklad pištole na gumičky. Dnes sa takéto hračky dajú bežne kúpiť a nezostáva to len pri pištoliach a puškách. No čo takto si zastrieľať gumičky rovno z rotačného guľometu?

Spoločnosť Weaponized T-Rex sa rozhodla do detských (aj dospelých) rúk vložiť novú motorizovanú hračku v podobe viachlavňového rotačného guľometu Gatling na gumičky s názvom Rubber Band Minigun. Ten je vyrobený z CNC opracovaných drevených kusov a jeho 12 otočných „hlavní“ sa dá ručne naložiť až 144 gumičkami. Pri tomto čísle asi niekoho napadne, že nabíjaním strávi polku dňa. No podľa vývojárov je systém nabíjania nastavený tak, že sa to dá zvládnuť v priebehu piatich minút.

Motorizovaný drevený rotačný guľomet na gumičky Rubber Band Minigun.

Keď vypukne akcia, po stlačení spúšte začnú elektrické motory otáčať bubnom, zatiaľ čo oddelené kolieskové mechanizmy so separátnymi spúšťami vystreľujú gumičky rýchlosťou 200 otočiek bubna za minútu. Tento pohyb sa dá tiež využiť na zastrašenie oponenta tak, že sa zapne rotovanie bubna bez vystreľovania gumičiek.

Drevený rotačný guľomet Rubber Band Minigun je k dispozícii buď ako kompletne zostavená hračkárska zbraň alebo ako súprava pre domácich majstrov, ktorá obsahuje 70 samostatných kusov. Tie sa dajú zostaviť za pár hodín bez použitia akéhokoľvek lepidla alebo spájky. Gumičková zbraň je dostupná buď v prevedení z prírodného dreva bez povrchovej farebnej úpravy alebo je natretá odstrašujúcou čiernou farbou.

Motorizovaný drevený rotačný guľomet na gumičky Rubber Band Minigun.

Spoločnosť Weaponized T-Rex momentálne hľadá dostatok finančných prostriedkov na spustenie výroby cez start-up kampaň na portáli Kickstarter. Rubber Band Minigun sa dá získať za 94 dolárov ako súprava dielcov pre domácich majstrov alebo za 99 dolárov ako kompletne zostavená verzia. Cena prevedenia verzie v čiernej farbe stojí 114 dolárov. Distribúcia je naplánovaná na február budúceho roka, teda ak všetko pôjde podľa plánov.

Motorizovaný drevený rotačný guľomet na gumičky Rubber Band Minigun.