PR správa

SEAT vstupuje na motocyklový trh elektrickým skútrom - SEAT eScooter

PR
6.11.2019 16:09

SEAT zintenzívňuje svoje aktivity v oblasti mestskej mobility a vstupuje na motocyklový trh predstavením štúdie SEAT eScooter. Tým sa stane prvou európskou automobilovou značkou, ktorá bude predávať vlastné elektrické jednostopové vozidlo, ekvivalentné motocyklu s objemom motora 125 cm3. Oficiálna premiéra sa uskutoční 19. novembra v Barcelone na veľtrhu Smart City Expo World Congress.

SEAT vstupuje na motocyklový trh elektrickým skútrom - SEAT eScooter
PR

 Štúdia SEAT eScooter bude mať premiéru 19. novembra na veľtrhu  Smart City Expo World Congress v Barcelone
 Španielska značka bude prvým európskym automobilovým výrobcom, ktorý začne predávať vlastný elektrický skúter, ekvivalentný motocyklu s objemom motora 125 cm3
 SEAT eScooter sa začne predávať v roku 2020 súkromným zákazníkom aj spoločnostiam poskytujúcich zdieľanie vozidiel

Nový SEAT eScooter doplní stratégiu mestskej mobility značky, zameranej na poskytovanie udržateľných riešení pre mestá. Značka SEAT už na minulom podujatí Mobile World Congress oznámila, že prevzala rolu lídra stratégie mikromobility v rámci koncernu Volkswagen. Táto stratégia zahŕňa štúdiu mestského vozidla SEAT Minimó, ako aj elektrickú kolobežku SEAT eXS Kickscooter powered by Segway, predstavenú na veľtrhu  Smart City Expo 2018, ktorá sa už bežne predáva.

Ako povedal Luca de Meo, predseda predstavenstva SEAT: „Kontinuálny rast veľkých miest vytvára ako jednu z hlavných výziev zabezpečenie efektívnej   mobility. Dnes robíme ďalší krok v rámci našej stratégie mestskej mikromobility potvrdením premiéry prvého elektrického skútra v histórii našej značky.“

Barcelona je mestom s najväčším počtom motocyklov na počet obyvateľov v Európe a má dlhoročnú tradíciu jednostopovej mobility. Preto SEAT vyvinul štúdiu v spolupráci s výrobcom elektrickým motocyklov Silence z Barcelony. Elektrický skúter sa bude predávať súkromným zákazníkom aj flotilovým zákazníkom – firmám poskytujúcim službu zdieľania vozidiel.

Ďalší krok elektrickej, udržateľnej mobility SEAT sa nachádza v procese transformácie na poskytovateľa služieb mobility, ktoré idú nad rámec výroby a predaja vozidiel. Toto úsilie je reakciou na jeden z veľkých trendov mobility budúcnosti – kolaboratívnej, zdieľanej a trvale udržateľnej ekonomiky. V tomto duchu už spoločnosť poskytuje službu zdieľania vozidiel cez Respiro a predáva elektrickú kolobežku SEAT eXS KickScooter powered by Segway. Táto kolobežka je dostupná aj v rámci služby zdieľania vozidiel prostredníctvom start-upu UFO.

Okrem toho značka SEAT začiatkom tohto roka predstavila štúdiu SEAT Minimó, štvorkolesové dvojmiestne vozidlo, kombinujúce najvýhodnejšie prvky automobilu a motocykla. Je konštruované s ohľadom na potreby platforiem mobility, ktoré budú v budúcnosti determinovať premávku v mestách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok