Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ultraľahký notebook HP Elite Dragonfly myslí aj na ekológiu

Ultraľahký notebook HP Elite Dragonfly myslí aj na ekológiu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre vážky (po anglicky “dragonfly”) je typické, že sú síce veľmi ľahké, ale zároveň veľmi výkonné a vytrvalé. To platí bez výnimky aj pre 13,3 palcový laptop HP Elite Dragonfly, ktorý ponúka okrem poriadneho výkonu a nízkej váhy tiež batériu, ktorá dokáže vydržať v prevádzke bez nabíjačky dlhšie než 24 hodín.

Notebook HP Elite Dragonfly je ako stvorený pre náročných používateľov, ktorí potrebujú byť maximálne mobilní. Je ľahký a výkonný a ponúka najdlhšiu výdrž batérie na svete v 13-palcovom konvertibilnom prevedení s výdržou až 24,5 hodiny. Už žiadne neustále nabíjanie či problém s váhou batožiny pri ceste lietadlom. Notebook sa môže pochváliť aj najnovším pripojením Wi-Fi 6. K dispozícii je aj voliteľná podpora prenosu dát cez 4G LTE siete pomocou antén 4x4 LTE.

Konvertibilný notebook HP Elite Dragonfly.

HP Elite Dragonfly s hmotnosťou menšou ako jeden kilogram má precízne opracované odolné telo z horčíka. Pohodlie pri práci aj v horších svetelných podmienkach zabezpečí tichá podsvietená klávesnica. Notebook sa tiež s takmer 86 percentami vyznačuje najvyšším pomerom obrazovky k telu v 13 palcových modeloch. Otočný záves pritom v okamihu premení váš notebook na tablet.

Nový HP Elite Dragonfly je však špeciálny aj v inom ohľade. Ide totiž o prvý notebook na svete, ktorého súčiastky pochádzajú z plastového odpadu, pri ktorom je veľké riziko, že by jedného dňa skončil v oceáne. K dnešnému dňu HP zhromaždilo viac ako 450 ton takých plastov v oblasti ostrovného štátu Haiti.

Konvertibilný notebook HP Elite Dragonfly.

Pre HP je životné prostredie kľúčovou témou

Že to spoločnosť HP myslí s ochranou životného prostredia naozaj vážne dokazuje aj nedávno nadviazané partnerstvo so Svetovým fondom na ochranu prírody (WWF). V rámci spolupráce s WWF sa firma HP zaviazala, že prispeje sumou 11 miliónov dolárov (takmer desať miliónov eur) k obnove a ochrane 81 tisíc hektárov dažďových pralesov, čo sa rovná rozlohe amerického New Yorku.

Konvertibilný notebook HP Elite Dragonfly.

(Zdroj: Tlačová správa HP Inc.)