NBA: Všetci účastníci play off už známi, kruh uzavrel Utah

TASR, TA3
25.4.2012 13:06

Basketbalisti Utahu skompletizovali šestnástku postupujúcich tímov do play off zámorskej NBA, keď v noci na stredu zdolali na domácej palubovke Phoenix 100:88. V priamom súboji o zostávajúce ôsme miesto v Západnej konferencii sa najviac darilo domácemu Paulovi Millsapovi, ktorý zaťažil súperovo konto 26 bodmi.

Triumf bol pre domácich o to sladší, že nad Suns vyhrali prvýkrát od marca 2010 a ukončili tak sedemzápasovú šnúru prehier s týmto súperom. Utah má ešte šancu prepracovať sa na siedmu priečku a vyhnúť sa tak v 1. kole play off rozbehnutému San Antoniu, to však musí Denver prehrať svoje zostávajúce dva zápasy.

Los Angeles Clippers prehrou 102:109 na ihrisku Atlanty prišli o titul v Pacifickej divízii, ktorý pripadne mestskému rivalovi Lakers. Hosťom nebolo nič platných ani 36 bodov Blakea Griffina, ktorému s 34 bodmi sekundoval Chris Paul. Clippers môžu v závere skrátenej základnej časti prísť v Západnej konferencii aj o súčasnú štvrtú pozíciu, zaručujúcu výhodu domáceho prostredia v 1. kole vyraďovačky, kam sa tlačí Memphis.

výsledky:
Atlanta - LA Clippers 109:102

Oklahoma City - Sacramento 118:110

Boston - Miami 78:66

Utah - Phoenix 100:88

Golden State - New Orleans 81:83

zoznam postupujúcich tímov do play off:
Východná konferencia: Chicago, Miami, Indiana, Boston, Atlanta, Orlando, New York, Philadelphia
Západná konferencia:
istý postup: San Antonio, Oklahoma City, Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers, Memphis, Denver, Dallas, Utah

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok