V reprezentácii nastali zmeny, Ramsaymu vypadlo sedem hráčov

TA3 TASR
4.11.2019 12:38

Realizačný tím slovenskej hokejovej reprezentácie musel urobiť v nominácii na Nemecký pohár až sedem zmien.

Trénerovi Craigovi Ramsaymu vypadli pre zranenia Patrik Rybár, Vojtech Zeleňák, Mário Grman, Marcel Haščák, Michal Chovan, Dávid Šoltés a Adam Lapšanský, namiesto nich pocestujú do Krefeldu Denis Godla, Martin Bodák, Martin Chovan, Peter Šišovský, Peter Zuzin, Samuel Buček a Matúš Sukeľ.

Prvú nepríjemnú zvesť o neúčasti na úvodnej reprezentačnej akcii v tejto sezóne tlmočil realizačnému tímu Grman. Obranca fínskeho tímu SaiPa Lappeenranta si poškodil zadný stehenný sval v závere uplynulého týždňa v ligovom zápase. Útočník Chovan z HC Košice zasa utrpel zranenie v nedeľňajšom zápase Tipsport Ligy s HK Nitra. Zdravotné problémy sužujú aj jeho spoluhráča Haščáka a pre zranenie do Krefeldu necestujú ani brankár Rybár, obranca Zeleňák a útočníci Lapšanský a Šoltés.

Najskúsenejší hráč v nominácii je pri neúčasti Haščáka obranca Mareka Ďaloga. Obaja odohrali za slovenskú reprezentáciu 89 zápasov. Nováčikovia v národnom tíme sú útočníci Andrej Kollár a Jakub Sukeľ. V Krefelde čakajú slovenských hokejistov tri stretnutia. Postupne nastúpia proti Švajčiarsku, olympijskému výberu Ruska a domácemu Nemecku.

Nominácia na Nemecký pohár:
Brankári: Andrej Košarišťan, Denis Godla
Obrancovia: Marek Ďaloga, Peter Čerešňák, Patrik Koch, Mislav Rosandič, Martin Štajnoch, Peter Trška, Martin Bodák, Martin Chovan
Útočníci: Marek Hrivík, Dávid Gríger, Andrej Kollár, Filip Krivošík, Andrej Kudrna, Adam Liška, Mário Lunter, Jakub Sukeľ, Tomáš Zigo, Matúš Sukeľ, Peter Zuzin, Peter Šišovský, Samuel Buček

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok