Po náleze 39 mŕtvych v kamióne zatýkali na opačnom konci Zeme

TA3 TASR
4.11.2019 10:21

Polícia vo Vietname zatkla osem ľudí v súvislosti s nálezom 39 tiel v návese kamióna v anglickom grófstve Essex. Informovali o tom vietnamské štátne médiá a následne tlačová agentúra Reuters.

Po náleze 39 mŕtvych v kamióne zatýkali na opačnom konci Zeme
SITA/AP

"Na základe toho, čo sme dozvedeli od podozrivých, budeme viesť aktívne vyšetrovania v boji proti týmto gangom, ktoré ilegálne privážajú ľudí do Británie. Budeme sa ich snažiť odstrániť," uviedol Nguyen Huu Cau, policajný šéf provincie Nghe An, pre oficiálnu Vietnamskú tlačovú agentúru. Minulý piatok zatkla vietnamská polícia dvoch ľudí a predvolala ďalších na vypočúvanie pre podozrenie z účasti na tomto prípade.

Britská polícia ešte v piatok uviedla, že sa domnieva, že všetkých 39 tiel, ktoré sa našli 23. októbra v kontajnerovom návese kamióna v anglickom Essexe, patria vietnamským občanom. Vyšetrovatelia pôvodne tvrdili, že objavené obete sú Číňania. Odvtedy rodinám obetí britské úrady telefonicky potvrdzujú, že ich nezvestní príbuzní sú medzi mŕtvymi.

Telá 31 mužov a ôsmich žien objavili v priemyselnom parku Waterglade v meste Grays v grófstve Essex, neďaleko Londýna. Vodiča kamióna, 25-ročného Mauricea Robinsona zo Severného Írska, obvinili zo 39-násobného zabitia, zo sprisahania s cieľom obchodovania s ľuďmi, zo sprisahania s cieľom napomáhať nelegálnej migrácii a z tzv. prania špinavých peňazí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok