Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mavic Mini: Najmenší a najľahší skladací dron od DJI

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť DJI oznámila vydanie nového člena do rodiny skladacích dronov Mavic. Je ním model s označením Mavic Mini, ktorý sa dá zložiť až do rozmerov dlane. Dron je počas letu schopný nakrúcať videá v rozlíšení 2,7K a jeho letový čas patrí k najdlhším v jeho veľkostnej kategórii.

Nový dron DJI Mavic Mini je vybavený 1 / 2,3 palcovým obrazovým snímačom CMOS, ktorý cez 24 mm objektív so svetelnosťou F 2,8 umožní nakrúcanie videí v rozlíšení 2,7K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu alebo snímanie statických záberov v rozlíšení 12 megapixelov. Kamera má citlivosť ISO v rozmedzí 100 až 3 200, zatiaľ čo trojosový motorizovaný stabilizačný záves vyrovnáva otrasy kamery a stará sa o čo najplynulejšie zábery.

Keď je dron Mavic Mini zložený, meria iba 130 x 72 x 57 mm. Po jeho rozložení sa rozmery zmenia na 245 x 290 x 55 mm. Dron pritom váži iba 249 gramov. Batéria na jedno nabitie poskytne výdrž až pre 30 minút letu a dron dokáže letieť maximálnou horizontálnou rýchlosťou 13 metrov za sekundu (približne 46,7 km / h).

Dron DJI Mavic Mini.

Integrovaný modul GPS a dvojpásmová Wi-Fi zabezpečia živé vysielanie záberov v HD rozlíšení, zatiaľ čo používateľ ovláda dron pomocou dodaného diaľkového ovládača. Vizuálne senzory smerujúce nadol pomáhajú dronu pri vznášaní sa a lietaní a tiež zisťujú presné pristátie vonku aj vo vnútri budov.

Výrobca tiež pridal bezpečnostné technológie ako je napríklad geofencing, čiže virtuálny plot, ktorý zabráni lietaniu do zakázaných oblastí, či AeroScope, ktorá pomáha s ochranou citlivých miest, alebo výškové limity a automatický návrat dronu, ak dôjde ku strate spojenia s diaľkovým ovládačom alebo ak hrozí vybitie batérie.

Dron DJI Mavic Mini.

Používatelia majú k dispozícii novú aplikáciu DJI Fly pre operačné systémy iOS a Android, ktorá obsahuje návody na lietanie s dronom a predvolené šablóny pre kreatívne lietanie. Menej skúsení používatelia môžu lietať s dronom v základnom takzvanom pozičnom režime, zatiaľ čo ostrieľaní piloti môžu využiť viac možností v športovom režime. K dispozícii je aj režim CineSmooth, ktorý spomaľuje rýchlosť letu dronu tak, aby bol snímaný záber plynulý. Dostupné sú tiež naprogramované manévre QuickShots, kedy dron vyletí prudko hore (režim Rocket), alebo sa otáča okolo objektu (režim Circle), letí späť a do výšky asi 37 metrov od objektu (režim Dronie), či vyletí hore a preč od objektu, zatiaľ čo sa okolo neho točí (režim Helix).

Nový dron DJI Mavic Mini sa dá predbežne objednať za 399 euro. V balení sa nachádza dron, diaľkový ovládač, batéria, náhradné vrtule a rôzne nástroje. Za ďalších 100 euro je k dispozícii súprava Fly More Combo, ktorá obsahuje doplnky, ako je ochrana vrtúľ, obojsmerný nabíjací hub, tri batérie a ďalšie doplnky. Distribúcia by sa mala začať 11. novembra.

Dron DJI Mavic Mini.