Odpad. Nemeckého veľvyslanca v ČR šokoval predaj masky Hitlera

TA3 TASR
1.11.2019 18:30

Pražská polícia sa zaoberá predajom predmetov s podobizňou nacistického vodcu Nemecka Adolfa Hitlera. Na výskyt takýchto suvenírov konkrétne latexových masiek na tvár v centre českého hlavného mesta upozornil v piatok zaskočený nemecký veľvyslanec v ČR Christoph Israng.

Odpad. Nemeckého veľvyslanca v ČR šokoval predaj masky Hitlera
SITA/AP

Informuje o tom portál Novinky.cz. "Česi počas nacistického režimu toľko trpeli. Prečo sa teraz v centre Prahy predáva taký odpad?" spýtal sa Israng v piatok ráno na Twitteri a k otázke priložil fotografiu jedného z obchodov, kde je možné kúpiť si takúto masku. O dve hodiny neskôr mu český minister vnútra Jan Hamáček odkázal, že polícia sa prípadom zaoberá.

"Môžem potvrdiť, že policajti sa prípadom predaja masiek zaoberajú a zisťujú, či v tejto súvislosti nedošlo k spáchaniu trestného činu," potvrdila hovorkyňa polície Eva Kropáčová.

Server iROZHLAS.cz v tejto súvislosti pripomína, že polícia sa už v minulosti, začiatkom roka 2017, zaoberala predajom predmetov zobrazujúcich Hitlera, ktoré predávalo napríklad vydavateľstvo Naše vojsko. Išlo o hrnčeky a tričká s tvárou nacistického vodcu. O rok a pol neskôr však dospela k záveru, že ich predaj nie je protiprávny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok