Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HTC EXODUS 1s: Prvý smartfón, ktorý dokáže byť bitcoinovým uzlom

HTC EXODUS 1s: Prvý smartfón, ktorý dokáže byť bitcoinovým uzlom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť HTC informovala o spustení predaja nového blockchainového smartfónu EXODUS 1s, ktorý bol predstavený v rámci konferencie Lightning v Berlíne. HTC EXODUS 1s je dostupnejším príbuzným priekopníckeho HTC EXODUS 1 s hardvérovou kryptomenovou peňaženkou. Novinka si kladie za cieľ sprístupniť svet blockchainu a kryptomiesn za nižšiu cenu.

HTC EXODUS 1s je tiež prvým smartfónom na svete, ktorý dokáže prevádzkovať plnohodnotný bitcoinový uzol. Používatelia s ním získajú kompletnú kontrolu nad vlastnými prostriedkami, ako keby mali neustále vlastnú banku v kapse. Nie je problém s kryptomenami nakupovať, predávať, ale ani ich požičiavať či zamieňať za iné meny. Všetko v jedinom zariadení.

HTC EXODUS 1s je už dostupný na stránkach www.htcexodus.com za cenu 219 €, či príslušný ekvivalent v kryptomenách BTC, ETH, LTC, BNB či BCH.

Smartfón HTC EXODUS 1s.

Bitcoinový uzol vo vrecku

 

HTC EXODUS 1s je prvým smartfónom na svete, ktorý sa vďaka jedinečnému softvéru pýši schopnosťou spravovať plnohodnotný bitcoinový uzol. Vďaka tomu sa nemusí pri overovaní transakcií spoliehať na náhodné uzly, alebo uzly, ktoré im predurčil prevádzkovateľ softvérovej peňaženky. Hardvérová peňaženka pre kyrptomeny i zberateľské digitálne cennosti priamo v telefóne je samozrejmosťou.

„Projekt EXODUS sa snaží používateľom navrátiť moc nad financiami a osobnými údajmi. S HTC EXODUS 1 sme im dali možnosť spravovať blockchainové kľúče a dnes sa posúvame ešte ďalej. Znížili sme finančnú bariéru pre prevádzkovanie vlastného uzla. Miesto počítača teraz stačí smartfón, ktorý je do siete zapojený a podieľa sa na overované transakcií, nech je to kdekoľvek. Ide o základ a fundamentálnu definíciu vzájomného finančného systému,“ doplnil Phil Chen, riaditeľ decentralizácie spoločnosti HTC.

Aktuálne má bitcoinový reťazec približne 260 GB a každý rok narastá o takmer 60 GB. Pre jeho uloženie je teda potrebné vybaviť smartfón SD kartou o kapacite 400 či viac GB. Potom už pre overovanie transakcií používateľ nepotrebuje služby tretích strán, ktoré môžu narúšať jeho súkromie.

Smartfón HTC EXODUS 1s.

Úzka spolupráca s komunitou

 

Prevádzkovanie plnohodnotného bitcoinového uzla je stále experimentálnou inováciou. Tým HTC EXODUS preto oznámil, že sa veľmi teší na spätnú väzbu od komunity, ktorá mu pomôže vyladiť nové funkcie k dokonalosti. Inžinieri z tímu sú presvedčení, že vlastný bitcoinový uzol je tou pravou cestou k využívaniu kryptomien bezpečným a dôveryhodným spôsobom.

Prevádzkovanie vlastného uzla odporúča výrobca predovšetkým prostredníctvom Wi-Fi siete pri pripojení zariadenia k nabíjačke. Nejedná sa však o obmedzenie, ktoré by bolo nevyhnutné. Všetky funkcie a technológie ide samozrejme použiť aj na cestách.

Nových funkcií sa dočkajú aj používatelia pôvodného modelu smartfónu HTC EXODUS 1, ktorí ich v blízkej budúcnosti získajú formou softvérovej aktualizácie. Výrobca prisľúbil, že o aktualizácii bude včas informovať.

Smartfón HTC EXODUS 1s.

(Zdroj: Tlačová správa HTC)