Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Spectre x360 13: Rekordman medzi prémiovými konvertibilnými notebookmi

Spectre x360 13: Rekordman medzi prémiovými konvertibilnými notebookmi
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nová generácia osobních počítačov Spectre x360 13 z dielne spoločnosti HP Inc. si prináša kvlaitné spracovanie, špičkový výkon, mobilitu a posilnené bezpečnostné funkcie, ktoré opäť posúvajú hranice toho, čo dnešný a náročný používateľ očakáva.

"Prémioví zákazníci chcú krásne, vysoko mobilné počítače, ktoré sa prispôsobia ich dynamickému životnému štýlu," uviedla Anne-Sophie Hadberg, General Manager, EMEA Personal Systems, HP Inc. "HP Spectre X360 13 v sebe kombinuje vycibrený a inovatívny dizajn, mobilitu, premyslený systém zabezpečenia a výkon, ktorý používateľov nebude obmedzovať v čomkoľvek, čo sa rozhodnú robiť."

Spotrebitelia chcú stále viac jedno zariadenie pre svoje pracovné úlohy i osobný život. Prémioví zákazníci trávia takmer polovicu svojho času na počítači mimo domova. Šesť z desiatich používateľov sa navyše obáva, že notebook nedostatočne ochráni ich súkromie. Práve preto Spectre x360 13 ponúka používateľom špičkový sofistikovaný dizajn, mobilitu a bezpečnosť - aby používateľ mohol byť vždy a všade pokojný a mal k dispozícii výkon potrebný pre svoju prácu i zábavu.

Krásny aj ergonomický:

• O 13 % menší oproti minuloročnému modelu, s pomerom obrazovky k telu 90 % v každom uhle a hmotnosťou 1,27 kg - a to všetko s omnoho vyšším výkonom.

• Voliteľne obrazovka so svietivosťou 400 nit, prvý trinásťpalcový 4K OLED displej s technológiou True Black HDR a kontrastným pomerom 100 000:1 od HP, ktorý ponúka dokonale sýtu čiernu farbu, je vybavený antireflexnou povrchovou úpravou pre dobrú čitateľnosť na slnku a je už vo výrobe farebne kalibrovaný s Delta E

• Nádherne rezaný dvakrát skosený "ostrý" dizajn vďaka vysoko precíznemu CNC frézovaniu hliníkového tela.

• Integrované funkcie s umiestnením portu USB-C v pravom rohu pre lepší manažment káblov a tlačidlo napájania v ľavom rohu zariadenia, aby nedošlo k náhodnému vypnutiu napájania.

• Najnovší farebný variant okrem Nightfall Black s úpravou Copper Luxe a Poseidon Blue s úpravou Pale Brass je Natural Silver.

HP Spectre x360 13 je o 13 % menší v porovnaní s predošlou generáciou, o 23,4 mm menší na výšku, s horným okrajom menším o 12 mm a spodným o 15 mm.

Výkonný a prepojený:

• Certifikovaný pre program Project Athena spoločnosti Intel.

• Dvakrát vyšší výkon oproti predchádzajúcej generácii, prvý konvertibilný počítač od HP s štvorjadrovým procesorom Intel Core 10. generácie s grafikou Iris Plus.

• Výdrž batérie až 22 hodín je dostatočná pre celý deň práce.

• Štandardne dodávaný s Intel® Wi-Fi 6 (802.11ax) a voliteľne s 4x4 Gigabit LTE pre o 122 % rýchlejšie pripojenie oproti konfigurácii Cat9 2x2, s až dvakrát vyššou priepustnosťou oproti predchádzajúcej generácii a až trikrát rýchlejším prenosom súborov v porovnaní s Wi- Fi 5.

• Optimalizovaný systémový výkon vďaka HP Command Center; prioritizácia úloh a aplikácií pre optimálne spracovanie paketov a lepšiu priepustnosť a latenciu s novou funkciou HP Network Booster; a výber z rôznych prednastavených farebných profilov, presné zobrazenie farieb pri nakupovaní, úpravách fotografií alebo sledovaní filmov vďaka novej technológii HP Display Control.

Osem z 10 ľudí si myslí, že výrobcovia notebookov by mali uľahčiť vypnutie webkamery notebooku. HP teraz ponúka komfortný a bezpečný vypínač webkamery notebooku HP Webcam Kill Switch.

Bezpečný a inteligentný:

• Šesť z 10 používateľov si v záujme bezpečnosti a z obáv proti zneužitiu fyzicky zakrýva webkameru na svojom notebooku. Vypínač webkamery v podobe samostatného tlačidla HP Webcam Kill Switch obmedzuje riziká hacknutia cez webkameru tým, že ju v čase, keď nie je používaná, odreže od napájania.

• Nové samostatné tlačidlo s LED indikátorom pre zapínanie a vypínanie mikrofónu.

• Na začiatku budúceho roka aj možnosť voľby variantu so zabudovaným privátnym filtrom obrazovky s ocenenou technológiou HP Sure View Gen3 so svietivosťou až 1000 nit.

• Jednoduché prihlásenie pomocou systému Windows Hello so štandardnými funkciami, ako je najmenšia IR kamera HP s rozmerom 2,2 mm a čítačka odtlačkov prstov, pre pohodlie používateľa umiestnená priamo na klávesnici.

• Ochrana pri online aktivitách pri pripojení k nezabezpečeným alebo nedôveryhodným sieťam Wi-Fi pomocou ExpressVPN a správa hesiel "pod jednou strechou" vďaka funkcii LastPass.

HP Spectre x360 13 je vybavený prijímačmi 4x4 LTE pre podporu rýchlosti sťahovania v rade gigabajtov; funkcia HP Network Booster používateľom umožňuje kombinovať rôzne sieťové rozhrania Wi-Fi a LTE pre optimálne pripojenie vždy a všade.

Najlepšie produkty si zaslúžia najlepšiu starostlivosť

Prémiový laptop HP Spectre x360 13 je jedným z vybraných produktov, u ktorých spoločnosť HP ponúka svoju novú službu prémiového servisu. S týmto vyšším stupňom podpory už nemusí zákazník svoj notebook nikam nosiť ani posielať. Naopak servis príde za ním. To všetko bez stresu zo zbytočnej administratívy a poplatkov. Prémiová podpora pre notebooky radu HP Spectre, HP ENVY a OMEN navyše k štandardnému servisu ponúka:

• Prednostné vybavenie servisného zásahu

• Opravu notebooku doma alebo v práci

• Servisné hodiny od pondelka do piatku od 8 do 18 hodín

• Možnosť zapožičania náhradného notebooku počas doby opravy

"HP si uvedomuje, že pre profesionálov je v prípade akéhokoľvek problému so zariadením kľúčový rýchly prístup k technickej podpore. Preto ponúkame prémiovú podporu, ktorá poskytuje nielen rýchlu reakciu autorizovaného servisu, ale predovšetkým aj individuálny prístup ku každému zákazníkovi, " hovorí o službe Erika Lindauerová, generálna riaditeľka HP Inc. pre Českú republiku a Slovensko.

Viac o službe záujemci nájdu na webových stránkach: https://hp.com/sk/premium-servis

Ceny a dostupnosť na Slovensku:

• HP Spectre x360 13 bude v predaji od októbra za cenu od 1 279 eur.

• HP Spectre x360 13 vo farebnom prevedení Poseidon Blue s 16 GB RAM, 4 K OLED displejom a 1 TB SSD a 32 GB Optane bude v predaji od novembra za cenu 1 819 eur.

• HP Spectre x360 13 vo farebnom prevedení Natural Silver s 8 GB RAM, displejom FHD a 512 GB SSD a 32 GB Optane bude v predaji od októbra za cenu od 1 359 eur.

Konvertibilný notebook HP Spectre x360 13.

(Zdroj: Tlačová správa HP Inc.)