Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný príbor GoSun Flatware dáva stopku jednorazovým plastom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Každý z nás by sa mal zodpovedne správať voči životnému prostrediu a dá sa začať či už separovaním odpadu alebo obmedzením spotreby jednorazových plastov, napríklad ako je plastový príbor, ktorý sa s obľubou používa v rýchlom občerstvení. Ten by mohol nahradiť prenosný príbor GoSun Flatware, ktorý sa bez problémov zmestí do peňaženky.

Spoločnosť GoSun sa zaoberá rôznym príslušenstvom poháňaným slnečným žiarením, ako je napríklad solárno-elektrická kempingová rúra Fusion. Tentoraz sa výrobca zameral na ďalšiu užitočnú a ekologickú vec, ktorou je prenosný príbor Flatware. Súprava pozostáva z vidličky a lyžice, ktorá zároveň slúži ako nôž. Príbor je vyrobený z nehrdzavejúcej ocele a má kompaktný, plochý tvar. Časti príboru, ktoré sa používajú na jedenie, sa dajú zasunúť do vnútra rukoväte, vďaka čomu sa príbor Flatware zmestí do malého puzdra na prenášanie. Keď príde čas na jedlo stačí vysunúť hlavu príboru z jeho rúčky tak, aby sa zasekla v zarážke, čím sa vytvorí pevnejší úchop.

Prenosný príbor GoSun Flatware.

Puzdro má hrúbku 4 milimetre a na dĺžku a šírku meria 8,5 x 5,3 centimetrov, čiže až na hrúbku má porovnateľné rozmery s kreditnou kartou. To umožní pohodlné prenášanie puzdra napríklad v peňaženke a tak môže byť príbor vždy po ruke, keď je treba. Prenosný príbor GoSun Flatware si určite nájde uplatnenie počas kempovania, no môže prispieť aj k zníženiu používania jednorazových plastových príborov, ktoré ľudia denne používajú. Podľa odhadov spoločnosti GoSun to môže byť až 322 plastových príborov za rok pre každú osobu, ktorá sa rozhodne používať Flatware.

Prenosný príbor GoSun Flatware.

Asi najväčším problém používania tohto príboru bude pamätať si na jeho umývanie medzi používaním. No čistenie odnímateľných hláv a rúčok by malo byť jednoduché, ak je po ruke nejaká tá voda. Puzdro môže pritom poslúžiť na uskladnenie príboru po použití, keď sa nedá hneď umyť, aby ho aj s príborom mohol potom používateľ po príchode domov vyčistiť. Otázne je ešte aj to, ako dobre bude fungovať zúbkovaný okraj noža na lyžičke, či postačí na nakrájanie mäsa a či nehrozí, že sa ním človek pri jedení náhodou poreže.

Prenosný príbor GoSun Flatware je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 20 dolárov. To je o 49 percent menej, ako bude jeho maloobchodná cena. Kampaň už teraz niekoľkonásobne prekonala skromný cieľ vyzbierania 2 500 dolárov. Dodávka prvých kusov je naplánovaná na február 2020.

Prenosný príbor GoSun Flatware.