NBA: Davis sa pridal k legendám Lakers a napodobnil výkon Jordana

TA3 SITA
30.10.2019 11:32

Americký basketbalista Anthony Davis v zápase jeho Los Angeles Lakers proti Memphisu nastrieľal 40 bodov a pridal 20 doskokov. Takúto kombináciu v histórii LA Lakers dosiahli len také basketbalové ikony ako Elgin Baylor, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, George Mikan a Shaquille O'Neal.

NBA: Davis sa pridal k legendám Lakers a napodobnil výkon Jordana
SITA/AP

Davisovi na to stačilo iba necelých 31 minút pobytu na palubovke, čím podľa Elias Sports Bureau o dve minúty prekonal dovtedy najrýchlejší "40-20" zápis Baylora z roku 1961. "Je mi cťou byť v spoločnosti takýchto legiend, ale dôležitejšie je to, že sme vyhrali. Som tu, aby som bol jedným z lídrov tímu. V prvom polčase to trochu škrípalo, ale moji spoluhráči mi verili. Do tretej štvrtiny to bol tesný zápas, snažil som sa byť agresívny, no všetci hrali dobre," vyjadrila sa jednotka draftu z roku 2012. Davis dosiahol kombináciu 40 bodov a 20 doskokov štvrtýkrát v jeho sedemročnej kariére v NBA a prvý raz od roku 2016.

Okrem toho Davis zaznamenal proti Memphisu až 26 bodov z čiary trestného hodu. Stal sa iba štvrtým hráčom v histórii NBA, ktorému sa podarilo v jednom zápase premeniť aspoň 26 "šestiek". Nadviazal tak na výkon legendárneho Michaela Jordana z roku 1987. "Vedel som, že niektorí hráči súpera majú problém s faulami. Snažil som sa to využiť a dostať ich z hry," skonštatoval 26-ročný hráč, ktorý začínal s basketbalom na univerzite v Kentucky.

Aj vďaka výborným výkonom Anthonyho Davisa zažívajú Lakers najlepší štart do sezóny za ostatných deväť rokov. Vyhrali tri zo štyroch stretnutí, pričom neuspeli len v úvodnom dueli nového ročníka na palubovke mestského rivala Clippers. S priemerom 28,8 bodu na zápas je Davis momentálne piatym najlepším strelcom NBA a tiež vedie štatistiku blokov. Zveľadiť túto bilanciu bude môcť v piatkovom zápase proti Dallasu, ktorý má doposiaľ rovnakú zápasovú bilanciu ako 16-násobní šampióni NBA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok