Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vodovodná batéria Da Vinci poslúži aj ako fontána na pitie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Viacerí z nás pravdepodobne pijú vodu aj tak, že sa s ústami pritlačia až priamo k vodovodnému kohútiku. Nová vodovodná batéria Da Vinci však bola navrhnutá tak, aby priniesla hygienickejší a úspornejší spôsob pitia, keďže zastúpi aj fontánu na pitie.

Fontánová vodovodná batéria Da Vinci z dielne spoločnosti Nasoni využíva integrovaný ventil, ktorý používateľ aktivuje malou pákou, aby dočasne zabránil vytekaniu vody zo spodnej časti kohútika. Používateľ potom môže piť z fontány, ktorá pramení z hornej časti kohútika bez toho, aby museli svoje ústa pritláčať ku kohútiku. Toto riešenie prináša okrem hygienickejšieho spôsobu pitia aj niekoľko ďalších výhod.

Vodovodná batéria s fontánou na pitie Nasoni Da Vinci.

Používatelia sa nemusia až tak príliš ohýbať, aby dosiahli na prúd vody a pravdepodobne počas pitia ani nevyužijú toľko vody, keďže tradičné vodovodné batérie majú tendenciu vypúšťať veľké prúdu vody a nie len tenký pramienok. Výrobca okrem toho navrhuje aj ďalšie spôsoby využitia vodovodnej batérie Da Vinci, ktorá môže uľahčiť a zefektívniť úlohy, ako je napríklad umývanie tváre, vypláchnutie úst po umývaní zubov alebo opláchnutie holiaceho krému. Navyše je kohútik navrhnutý tak, aby voda z fontány nestriekala oblúkom mimo štandardného umývadla.

Vodovodná batéria s fontánou na pitie Nasoni Da Vinci.

Vodovodná batéria s fontánou na pitie Nasoni Da Vinci sa dá momentálne získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za finančný príspevok vo výške 239 dolárov za menší 4 palcový (cca 10 cm) model s chrómovaným povrchom. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 479 dolárov.  K dispozícii je aj drahší model s povrchovou úpravou z lešteného niklu za 249 dolárov a väčšie 8 palcové (cca 20 cm) modely za 289, respektíve 299 dolárov (chróm / nikel). Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná už na december tohto roku.

Vodovodná batéria s fontánou na pitie Nasoni Da Vinci.