PR správa

Dlažby a obklady z prírodného kameňa: Luxusné a praktické zároveň

PR
29.10.2019 06:00

Kým v minulosti dávali ľudia prednosť skôr dreveným a kovovým materiálom, v súčasnosti si prvenstvo získal kameň. Niet sa čo čudovať. Ide o prírodný, mimoriadne odolný a najmä praktický materiál, ktorý sa hodí takmer ku všetkému.

Dlažby a obklady z prírodného kameňa: Luxusné a praktické zároveň
Zdroj: Prestigestone.sk

Prečo kameň?

Kamenné dlažby a obklady na stenu sú pomerne modernou záležitosťou nielen v interiéri, ale aj v exteriéri. Pôsobia moderne a nadčasovo, vďaka čomu hravo oživia aj stroho pôsobiaci priestor a dodajú mu punc originality, nevšednosti a najmä luxusu. Okrem estetiky sa môže pýšiť aj množstvom pozitívnych vlastností  z hľadiska funkčnosti.

Odolný a praktický zároveň

V prípade, že hľadáte materiál, ktorý vydrží aj silné mrazy alebo naopak veľmi vysoké letné teploty, prírodný kameň je pre vás to pravé. Vďaka impregnácii sa stáva odolným aj voči vode, čo oceníte najmä v zime, keď cez deň dochádza k odmäku a v noci naopak mrzne. Prírodný kameň je navyše aj paropriepustný, vďaka čomu sa nemusíte obávať navlhnutia muriva pod ním.

Jednoduchá údržba

Kameň je navyše aj veľmi praktický z hľadiska údržby.  Tá, je v podstate veľmi jednoduchá a nevyžaduje si žiadne špeciálne čistiace postupy alebo prostriedky. Starostlivosť spočíva najmä v impregnácii, ktorá odpudzuje prach a ďalšie nečistoty.  

• Originálny vzhľad

Ďalším z benefitov je nepochybne aj jeho estetická funkcia. Svoje o tom vedeli už v starovekom Ríme, kde bol travertín využívaný pri budovaní najväčších architektonických skvostov. Tvorcom kameňa je navyše sama príroda, vďaka čomu neexistujú na svete dva identické kusy obkladu. 

Obklady, ale aj dlažby z prírodného kameňa nemajú jednoliatu farbu, vďaka čomu sú jedinečné a originálne. Vyberať si môžete s rôznych druhov farebných variácií a tiež povrchových úprav od drsného, cez hladký až po ten leštený. Nesporným benefitom je aj pomerne bohatá farebná škála, vďaka čomu si určite vyberie každý. Kameň môže pôsobiť prírodne, alebo naopak, je možné ho leštiť aj brúsiť. 

• Ekologickosť

Na záver nesmieme opomenúť ani jeho ekologickú stránku. Prírodný kameň je samozrejme ekologický a pri jeho opracovávaní sa životné prostredie znečisťuje len minimálne. 

Unikátna kuchynská doska aj dlažba na terase

Kameň je ideálnou voľbou do každého interiéru či naopak exteriéru. Pomerne populárna je práve mramorová dlažba, ktorá spĺňa nielen vysoko estetický prvok, má aj vynikajúce izolačné a tepelné vlastnosti a veľmi často sa kombinuje práve s podlahovým kúrením.

kam1_ac1100ae-c412-eab4.jpg

Mimoriadne moderným prvkom sú aj mramorové obklady do kúpeľne. Priestoru dodá nádych luxusu, ktorý isto ocenia aj tí najnáročnejší. Výhodou je, že nie je šmykľavý, je odolný voči vlhkosti a ľahko sa čistí.

kam2_ac1100ae-c425-8108.jpg

Prírodný kameň je veľmi modernou záležitosťou napríklad aj v kuchyni. Kamenná pracovná doska do kuchyne nie je totiž len originálnym dizajnovým kúskom, ktorý zapadne do každej kuchyne. Sú maximálne hygienické, veľmi jednoducho sa udržiavajú a pri správnom používaní sú takmer nezničiteľné.

Prírodný kameň bol donedávna výsadou len tých najbohatších a jeho výber bol do značnej miery obmedzený. Mnohé kamenárstva sú zamerané len na vyber pomníkov a výroba dlažby či obkladu skrýva množstvo skrytých cien za rezanie, manipuláciu či odpad, čo konečnú cenu neraz takmer zdvojnásobilo. Tieto starosti už našťastie dnes môžete hodiť za hlavu. Kamenárstvo Prestige Stone disponuje s najväčším výberom dlažieb a obkladov z prírodného kameňa. V ponuke nájdete viac ako 100 druhov obkladov a dlažieb za prijateľné ceny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok