Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

GoPro Max: Až tri rôzne typy kamier v jednom kompaktnom prevedení

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť GoPro do svojho portfólia pridala nový model kamery s jednoduchým názvom GoPro Max. Táto kamera sa vyznačuje tým, že v jednom kompaktnom tele spája až tri rôzne typy kamier.

Kompaktná kamera GoPro Max je vybavená dvomi objektívmi, ktoré sú po jednom umiestnené na každej strane kamery. No Max sa dá jednoducho použiť ako akčná kamera na štýl modelu Hero s jedným objektívom. Počas nakrúcania videí v maximálnom rozlíšení 1080p pri rýchlosti 30 snímok za sekundu využíva pritom kamera vlastnú technológiu digitálnej stabilizácie obrazu videa HyperSmooth. Samotné telo kamery je odolné voči vode do hĺbky 5 metrov. Navyše môže používateľ prepínať medzi štyrmi digitálnymi „šošovkami“, ktoré prinášajú štyri zorné polia: úzke, lineárne bez skreslenia, široké a ešte širšie Max SuperView.

Druhý zamýšľaný spôsob využitia kamery GoPro Max je, aby používateľom poslúžila ako vlogovacia kamera. V tomto režime pomáha používateľovi svojim dotykovým displejom, ktorý je umiestnený spredu tak, aby mohol vidieť kompozíciu záberu priamo počas samotného nakrúcania videa. Je tiež k dispozícii funkcia „mikrofónu typu brokovnica“ pre selektívne snímanie zvuku priamo pred kamerou.

Nová kompaktná kamera GoPro Max.

No a do tretice môže kamera GoPro Max naplno využiť oba objektívy, vďaka ktorým umožní nakrúcanie 360 stupňových 6K videí pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Kamera Max v tomto režime využíva šesť vstavaných mikrofónov pre nahrávanie 360-stupňového zvuku. Podobne ako v prípade iných 360-stupňových kamier, si diváci môžu následne v zázname posúvať a otáčať zorný bod tak, aby mohli vidieť celé natočené prostredie.

Hoci dotykový displej umožní nejaké to priame ovládanie, používatelia môžu tiež upravovať nastavenia kamery či prepínať medzi režimami aj pomocou mobilnej aplikácie v smartfóne so systémom iOS alebo Android, ktorý sa s kamerou prepája prostredníctvom Wi-Fi. Medzi ďalšie funkcie kamery patrí možnosť živého prenosu v rozlíšení 1080p, snímanie časozberných a spomalených videí spolu s panoramatickými zábermi alebo možnosť hlasového ovládania základných funkcií kamery.

Nová kompaktná kamera GoPro Max je k dispozícii na stránkach výrobcu za cenu 529,99 euro.

Nová kompaktná kamera GoPro Max.