Odpálil seba aj svoje deti. Trump opísal posledné chvíle vodcu IS

TA3 TASR
27.10.2019 14:54

Americký prezident Donald Trump potvrdil, že americkým silám sa v Sýrii podarilo zlikvidovať vodcu extrémistickej organizácie Islamský štát abú Bakra Baghdádího.

"Al Baghdádí je mŕtvy," oznámil Trump pred novinármi počas vyhlásenia v Bielom dome. Vodca IS sa podľa slov amerického prezidenta odpálil za pomoci samovražednej vesty v tuneli počas úteku pred príslušníkmi amerických špeciálnych jednotiek, pričom okrem seba usmrtil aj tri svoje deti. "Bol to chorý a zvrátený muž a teraz je mŕtvy," dodal v tejto súvislosti šéf Bieleho domu s tým, že Baghdádí "zomrel ako pes a ako zbabelec".

"Jeho telo bolo znetvorené výbuchom. Okrem toho sa na neho aj zrútil tunel. Napriek tomu nám testy dali istú, okamžitú a absolútne pozitívnu identifikáciu (Baghdádího). Bol to on," uviedol Trump na margo vierohodnosti informácie o smrti vodcu extrémistickej skupiny.

Šéf Bieleho domu tiež vyhlásil, že "zločinec, ktorý sa veľmi snažil zastrašovať ostatných, strávil svoje posledné chvíle v absolútnom strachu, panike a hrôze z amerických jednotiek, ktoré sa k nemu blížili". Americký prezident ďalej dodal, že pri špeciálnej operácii nezahynuli žiadni príslušníci amerických ozbrojených síl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok