Výzvy Matoviča už neriešili, strana KDH pôjde do volieb sama

TA3 TASR
26.10.2019 18:49

Mimoparlamentná strana KDH pôjde do volieb sama. Povedal to predseda strany Alojz Hlina na tlačovej konferencii po rokovaní Rady KDH. Tvrdí, že Slovensko potrebuje konzervatívnu stranu a verí, že KDH uspeje v parlamentných voľbách v roku 2020.

Bude to vraj ťažký zápas

Návrhom Igora Matoviča, ktorý v piatok vyzval Hlinu k spolupráci a ponúkol mu polovicu miest na kandidátke, sa strana na rokovaní nezaoberala. "Program bol zaslaný v stredu, nemenili sme ho. Nevenovali sme sa skutočnostiam, ktoré sa pre niekoho javia byť funkčné. KDH bude kandidovať ako samostatná strana," uviedol Hlina. Poznamenal, že voľby v roku 2020 budú ťažkým zápasom.

Na rade pripravilo KDH svoj program do volieb, ktorý sa nazýva Reštart a nádej pre Slovensko. Ako povedala Caroline Líšková z KDH jednotlivé programové tézy sú zamerané pre jednotlivé cieľové skupiny. "Zamerali sme sa na seniorov, mladé rodiny, mladých ľudí a tiež na rezorty, ktoré nás najviac trápia a to zdravotníctvo, školstvo, sociálna politika," povedala Líšková.

Chcú presadiť príspevky

KDH chce presadiť 100 eur mesačne pre každé dieťa pracujúcich rodičov, tehotenský príplatok a chce sa zamerať aj na dobrú výchovu detí. "Zo strany KDH je dobre vychované dieťa strategickým postupom, ako vieme zachrániť dôchodkový systém," vysvetlila Líšková.

Hlina pripomenul, že strana funguje na Slovensku už 30 rokov a chce aj naďalej plniť úlohu, ktorú v demokratickej spoločnosti má, a to byť konzervatívnou zložkou. Kandidátnu listinu schváli KDH na zasadnutí 17. novembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok