Plamene sa k blížia k domom. Kalifornia evakuuje desaťtisíce ľudí

TA3 TASR
25.10.2019 08:44

Orgány v americkom štáte Kalifornia nariadili vo štvrtok evakuáciu asi 50.000 osôb z oblasti severne od mesta Los Angeles, kde silný vietor rozširuje požiare porastov do blízkosti obydlí.

Na losangelskom predmestí Santa Clarita plamene na dvoch miestach spaľujú suché kroviny, pričom sa dostali až na okraj obývaných území. Niekoľko obytných domov vo štvrtok vyhorelo, bezprostredne však neboli hlásené žiadne zranenia.

Okresný náčelník hasičského zboru Daryl Osby vyhlásil, že ani jeden z týchto dvoch požiarov sa dosiaľ nepodarilo dostať pod kontrolu. Ich šírenie je pripisované prudkému vetru, ktorý má podľa predpovedí v danom regióne ešte zosilnieť. Rýchlosť v nárazoch môže dosahovať až 112 kilometrov za hodinu.

Stovky ľudí museli vo štvrtok opustiť aj vinársku oblasť severne od kalifornského San Francisca, kde k rozšíreniu lesného požiaru takisto prispel silný vietor. Oheň v okrese Sonoma zasiahol územie s rozlohou 39 štvorcových kilometrov. Pred dvoma rokmi vyčíňali v tej istej časti Kalifornie požiare, ktoré si vyžiadali životy 44 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok