Slovan nestačil na favorizovaný Wolverhampton, v tabuľke je tretí

TA3 TASR
24.10.2019 21:06

Futbalisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtkovom domácom zápase 3. kola K-skupiny v Európskej lige UEFA 2019/2020 s Wolverhamptonom Wanderers 1:2. Zverencom Jána Kozáka patrí v tabuľke tretie miesto so štyrmi bodmi. Na vedúcu Bragu strácajú tri a na druhý Wolverhampton dva body.

Slovan hral zápas bez divákov pre trest od UEFA, využil však možnosť poslať do hľadiska deti vo veku do 14 rokov zo základných škôl a futbalových klubov z celého Slovenska. V hľadisku bolo napokon 20.333 divákov. Slovan hnali od začiatku dopredu, úvod bol však opatrný, hralo sa prevažne medzi šestnástkami. V 11. minúte však poslal dlhú loptu na Šporara Rabiu, slovinský útočník si ju prikryl a po následnej strele ju aj s prispením jemného teču obrancu hostí poslal za Patricia - 1:0.

Hostia vážnejšie ohrozili Greifa až v 22. minúte, brankár Slovana dobre vytesnil jedovku Vinagreho. V 31. minúte to stredom skúsil individuálne Moha, ale jeho strelu obrana Wolverhamptonu zblokovala. Domáci futbalisti držali súpera do konca polčasu na dištanc, "Wolves" vážnejšie pohrozili iba po štandardke a následnej hlavičke Bolyho v 36. minúte.

Po prestávke začali hostia náporom. Šprint striedajúceho Traoreho narobil obrane Slovana problémy, následný center odvrátil Medveděv. Hosti však zostali pri lopte a vo výbornej príležitosti sa ocitol Gibbs-White. Jeho slabú strelu však Greif chytil. V 57. minúte poslal Holman do šance Šporara, ten vystrelil ľavačkou prudko aj presne, ale Patricio stál na správnom mieste a loptu vyrazil. V 58. prišlo vyrovnanie hostí. Saiss napriahol z 20 metrov, jeho strelu jemne tečoval Abena, čo pomýlilo Greifa - 1:1. O päť minút neskôr už hostia viedli. De Marco v šestnástke postrčil Jimeneza a faulovaný hráč sa z nariadeného pokutového kopu nemýlil. Tréner Kozák sa snažil oživiť hru Slovana striedaním, jeho zverencom však postupne dochádzala para. Angličania čakali na protiútoky a snažili sa definitívne rozhodnúť. Ich snahu narušil Diogo Jota, ktorý dostal v 87. minúte červenú kartu. Slovan sa nadýchol k záverečnému náporu, ale gól už nepadol a tak si "belasí" pripísali prvú prehru v EL.

tabuľka:
1. Braga          3 2 1 0 5:3 7
2. Wolverhampton  3 2 0 1 3:2 6
3. Slovan         3 1 1 1 7:6 4
4. Besiktas       3 0 1 2 3:7 0

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok