Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ericsson a Brighter prinášajú prvé IoT riešenie na svete pre liečbu cukrovky

Ericsson a Brighter prinášajú prvé IoT riešenie na svete pre liečbu cukrovky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ericsson a Brighter, švédska zdravotnícka firma zameraná na zlepšovanie chronických ochorení, predstavili Actiste. Ide o prvé kompletné riešenie IoT-health na svete pre monitorovanie a liečbu diabetikov, ktorí potrebujú podávať inzulín.

Actiste spája všetky požadované funkcie (odber krvi, meranie glukózy v krvi a injekcie inzulínu) do jediného pripojeného zariadenia. Toto zariadenie je dodávané ako súčasť predplatenej služby, ktorá ma za cieľ zjednodušiť každodenný život pacienta, optimalizovať a zlepšiť jeho liečbu. Znižuje totiž diabetikom počet každodenných úkonov spojených s ich chorobou až o 67 %.

•	Spoločnosti Ericsson a Brighter predstavujú prvé komerčné riešenie IoT-health na svete pre monitorovanie a liečbu cukrovky.

Zariadenie automaticky zaznamenáva dávky inzulínu a hodnoty glukózy v krvi, pričom údaje synchronizuje so smartfónom s operačným systémom iOS alebo Android. Tieto reálne dáta pomáhajú diabetikom si udržať prehľad o zdravotnom stave. Zariadenie sa dá spravovať pomocou aplikácie IoT Accelerator od spoločnosti Ericsson.

Služba je pilotne spustená v Spojených arabských emirátoch (SAE) s cezhraničným mobilným pripojením, ktoré zaisťujú poprední poskytovatelia komunikačných služieb. V SAE v súčasnej dobe žije 1,2 miliónov osôb s diabetom. Podľa Medzinárodnej federácie pre cukrovku (IDF) je približne 480 000 z nich závislých na podávaní inzulínu.

Zariadenie Actiste znižuje diabetikom počet každodenných úkonov spojených s ich chorobou až o 67 %.

„Ide o dôležitý míľnik a príklad toho, ako môže konektivita zmeniť životy ľudí k lepšiemu. Globálne partnerstvo so spoločnosťou Brighter teraz dosiahlo fázy skutočných dodávok na trh pomocou globálnej služby založenej na našom riešení IoT Accelerator. Výsledkom je inovácie v zdravotníckom priemysle v SAE a lepšia kvalita života diabetikov,“ hovorí Fadi Pharaon, prezident spoločnosti Ericsson pre Blízký východ a Afriku.

IoT Accelerator spoločnosti Ericsson využíva 35 poskytovateľov telekomunikačných služieb po celom svete k poskytovaniu pripojenia vo viac ako 4 500 podnikoch v 100 krajinách. Umožňuje im jednoducho a lacno spravovať zariadenia IoT na celoštátnej, regionálnej alebo celosvetovej úrovni so zaistením plnej kontroly zariadenia počas jeho celého životného cyklu.

Actiste je kompletné riešenie IoT-health na svete pre monitorovanie a liečbu diabetikov, ktorí potrebujú podávať inzulín.

(Zdroj: Tlačová správa Ericsson)