Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vďaka obyčajným dátam a dobrým nápadom budú tieto Vianoce neobyčajné

Vďaka obyčajným dátam a dobrým nápadom budú  tieto Vianoce neobyčajné
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Obyčajné dáta dokážu neobyčajné veci: nespotrebované dáta zákazníkov Orangeu totiž môžu zmeniť budúcnosť detí z vybraných rodín. Stačí, aby zákazníci Orangeu darovali svoje nespotrebované dáta a Orange k nim pribalí špeciálny balík služieb Love, ktorým obdaruje až 100 vybraných rodín. Okrem dát sa budú v Orangei už po osemnásty raz darovať aj Vianoce. Nadácia Orange svojim grantovým programom rozdelí opäť 50 000 eur ľuďom v ťažkej životnej situácii.

Tieto Vianoce v Orangei budú skutočne neobyčajné. Keďže spolu máme nielen veľkú moc, ale aj veľkú zodpovednosť, Orange sa rozhodol ukázať všetkým ľuďom, že aj obyčajné dáta dokážu neobyčajné veci. Svojich zákazníkov vyzýva, aby darovali svoje nespotrebované dáta a pomohli tak vybraným rodinám. S projektom Darujte dáta, ktorý sa spúšťa v piatok 25.10. 2019, sa nespotrebované dáta zákazníkov premenia na balík služieb Love. Vďaka tomu 100 vybraných rodín môže zažiť neobyčajné Vianoce a zákazníci dobrý pocit, že sú tiež súčasťou tohto výnimočného projektu.

Nespotrebované dáta zákazníkov sa premenia na balík služieb Love

Vďaka projektu Darujte dáta od 25. októbra 2019 do 31. januára 2020 môžu zákazníci Orangeu poslaním bezplatnej SMS správy na číslo 100 s textom DARUJEM darovať svoje nespotrebované dáta z mesačného paušálu. Zákazníkov to nič nestojí, o nič neprídu, pomôžu však zmeniť budúcnosť detí z vybraných rodín. Za každých 7 200 GB dát vyzbieraných od zákazníkov Orange obdaruje jednu pestúnsku rodinu vybranú v spolupráci s občianskym združením Návrat.

Špeciálny balík služieb Love, ktorý získajú pestúnske rodiny aj vďaka darovaným nespotrebovaným dátam od zákazníkov Orangeu, obsahuje mobilný paušál GO 20 € a pevný internet Optimal podľa najrýchlejšej dostupnej technológii na adrese zákazníka. Obdarované pestúnske rodiny dostanú tiež notebook Lenovo D330 s balíkom, ktorý obsahuje Windows, Office, ako aj Wi-Fi modem pre bezdrôtový internet v celej domácnosti. Orangeu záleží na tom, aby deti, ale aj ich pestúnski rodičia využívali digitálne technológie zmysluplne, preto im poskytne aj internetový kurz, kde sa naučia ako správne pracovať s internetom a vyhnúť sa všetkým nástrahám virtuálneho sveta, ako aj príručku Ako správne narábať s technológiami. Deti v týchto rodinách tak dostanú vhodné zázemie na to, aby mohli študovať a čerpať užitočné informácie z internetu.

Viac informácií o výbere pestúnskych rodín, ktoré Orange obdaruje, ako aj množstvo darovaných dát bude Orange priebežne zverejňovať aj na stránke  www.orange.sk/darujem.

Premeňte svoj nápad a Darujte Vianoce

Vianoce sú sviatkami pokoja, radosti a času s blízkymi. Mnohí ľudia však tieto prívlastky najkrajších sviatkov nepoznajú. Grantový program Darujte Vianoce preto dáva príležitosť práve všímavým ľuďom s dobrým srdcom, ktorí chcú pomôcť tam, kde je to potrebné, darovať krajšie Vianoce. Jedinečnosťou grantového programu je to, že žiadatelia nežiadajú o pomoc pre seba, ale pre iných a zároveň sa musia osobne spolupodieľať na samotnej realizácii pomoci. A tým tento program Nadácie Orange už 18 rokov pomáha v oblasti sociálnej inklúzie a výrazne podporuje princíp individuálnej filantropie a občianskej angažovanosti. Od roku 2007 bolo do projektu zaslaných 7 045 príbehov, z ktorých 3 700 vybraných získalo finančnú podporu. Pozrite si niekoľko príkladov, ako ľudia pomáhali v minulých ročníkoch programu.

 

Aj tento rok poskytne Nadácia Orange na splnenie vianočných snov celkovú sumu 50 000 eur. Predkladateľom žiadosti môžu byť nielen jednotlivci, ale aj mimovládne organizácie, školské zariadenia, domovy sociálnych služieb, detské domovy, opatrovateľské služby, domovy pre seniorov či dokonca pracovné kolektívy. Žiadatelia o vianočnú podporu pre ľudí v núdzi môžu svoje projekty prihlasovať od 21. októbra do 13. novembra 2019 prostredníctvom elektronického formulára na stránke www.nadaciaorange.sk. Hodnotiaca komisia posúdi všetky zaslané projekty a vyberie tie, ktoré najviac vystihujú podstatu programu. Najdôležitejším kritériom pri posudzovaní projektov je osobná angažovanosť žiadateľa do plnenia projektu. Podporené žiadosti budú zverejnené po 2. decembri.

Všetky informácie o grantových projektoch Nadácie Orange sú dostupné na www.nadaciaorange.sk.

Ilustračné foto (Zdroj: Orange).

(Tlačová správa Orange)