Matovič dal Glváčovi ultimátum, ten reaguje trestným oznámením

TA3 TASR
23.10.2019 12:01

Podpredseda parlamentu Martin Glváč podáva trestné oznámenie v súvislosti s vyjadreniami lídra OĽANO Igora Matoviča na jeho adresu. Matovič zverejnil časť údajnej komunikácie Glváča s Kočnerom a vyhlásil, že ak Glváč neodstúpi z funkcie podpredsedu parlamentu, zverejní aj zvyšok správ.

Matovič dal Glváčovi ultimátum, ten reaguje trestným oznámením
TASR/Jaroslav Novák

Glváč: Nech s ním urobia poriadok

Glváč v súvislosti so zverejňovaním jeho údajnej komunikácie opätovne vyzval orgány činné v trestnom konaní, aby urýchlene konali. Matovič podľa neho porušuje ústavou garantované práva, telekomunikačný zákon a dopúšťa sa trestného činu vydierania a hrubého nátlaku. "Vyzývam orgány činné v trestnom konaní, aby si prestali zatvárať oči pred porušovaním ústavy a zákonov, začali si plniť svoju prácu a urobili poriadok s oslíkom z Trnavy - Igorom Matovičom," zdôraznil Glváč.

Glváč taktiež vyzval samotného Matoviča, aby prestal páchať trestnú činnosť a nevydieral o zverejnení jeho údajnej komunikácie v prípade, ak neodstúpi zo svojej funkcie. Ak naozaj disponuje jeho súkromnou komunikáciou, šéf OĽANO ju má odovzdať orgánom činným v trestnom konaní, a nie ju zverejňovať. Glváč od neho zároveň požaduje, aby Matovič zverejnil svoj zdroj, lebo ak "ide o únik z vyšetrovacieho spisu, tak sa dopúšťa trestného činu marenia spravodlivosti."

Zverejnil komunikáciu s Kočnerom

Matovič na utorkovej tlačovej konferencii zverejnil komunikáciu Mariana Kočnera s Glváčom cez komunikačnú platformu Viber. Vyzval ho, aby odstúpil z funkcie podpredsedu parlamentu do stredy obeda, inak podľa svojich slov zverejní aj zvyšných zhruba 900 správ z ich komunikácie.

Glváč už v utorok ráno poprel tvrdenia vyplývajúce z jeho údajnej komunikácie s Marianom Kočnerom, zverejnenej Denníkom N, o tom, že si s ním mal dohadovať biznis. Články o Threeme považuje za cielenú diskreditáciu jeho osoby a strany Smer-SD. Už zverejnená komunikácia podľa neho nesedí so skutočnosťou. Tvrdí, že sa s Kočnerom nestretol od roku 2012.

Premiér Peter Pellegrini uviedol, že o medializovanej komunikácii budú v Smere-SD hovoriť a nebudú ju prehliadať. "V prípade, že je to vážne, budú aj vážne dôsledky. V prípade, že sa ukáže, že to také vážne nie je, vážne dôsledky nebudú," doplnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok