V nákladnom aute v britskom grófstve našli desiatky mŕtvol

TA3 TASR SITA ČTK
23.10.2019 10:54

Tridsaťdeväť mŕtvych osôb našli vo vnútri nákladného auta v priemyselnom parku v britskom grófstve Essex. Podľa informácií britských médií v tejto súvislosti zadržali 25-ročného vodiča zo Severného Írska.

Grófstvo Essex sa nachádza na juhovýchode Anglicka. O totožnosti nebohých sa zatiaľ len špekuluje.  Políciu a záchrannú službu privolali do priemyselného parku Waterglade v meste Grays v noci približne o 02.40 h. Všetkých 39 osôb vyhlásili na mieste za mŕtvych a vodiča nákladného auta, 25-ročného muža zo Severného Írska, zatkli pre podozrenie z vraždy.

Tragédia pripomína udalosť z roku 2015, keď polícia neďaleko slovenských hraníc, pri rakúskom meste Parndorf, našla dodávku s desiatkami mŕtvych migrantov.

Polícia v grófstve Essex uviedla, že jej predchádzajúce vyhlásenie o tom, že kamión prišiel do Walesu z Írska, nebolo správne. Teraz tvrdí, že prišiel na trajekte z belgického mesta Zeebrugge do anglického Purfleetu.

"Ide o tragickú udalosť, keď o život prišiel veľký počet ľudí. Pokračuje vyšetrovanie s cieľom zistiť, čo sa stalo," uviedol policajný šéf v Essexe Andrew Mariner. Dodal, že prebieha identifikácia mŕtvych a očakáva, že to bude dlhý proces. Podľa denníka Independent je medzi mŕtvymi 38 dospelých a jedna osoba v tínedžerskom veku.

Tragédia zatiaľ pripomína udalosť z roku 2015, keď polícia neďaleko slovenských hraníc, pri rakúskom meste Parndorf, našla dodávku s desiatkami mŕtvych migrantov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok