Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zariadenie SwitchBot jednoducho zautomatizuje zastieranie závesov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Síce existujú motorizované závesy, no ich inštalácia je zložitá a často potrebujú napájanie z elektrickej zásuvky. Nové riešenie v podobe batériového zariadenia SwitchBot Curtain sa pritom jednoducho pridá k existujúcim závesom a môžu si užívať rovnaké pohodlie automatického zatemnenia miestnosti.

Inteligentné zariadenie SwitchBot Curtain sa jednoducho pridá na závesovú tyč alebo koľajnicu tretej strany, po ktorej sa pohybuje dopredu a dozadu pomocou poháňaného gumeného valca, čím zastiera alebo odostiera závesy. Zariadenie by malo byť kompatibilné s rôznymi závesovými koľajnicami a tyčami, vrátane teleskopických tyčí, ktoré výbežky v miestach, kde sa stretávajú profily tyče.

Inteligentné zariadenie SwitchBot Curtain.

Používatelia si môžu cez sprievodnú mobilnú aplikáciu pre operačné systémy iOS alebo Android nastaviť tohto robotického pomocníka tak, aby posúval závesmi podľa vopred stanoveného denného plánu. Môžu ho tiež na požiadanie kedykoľvek aktivovať. A to priamo cez aplikáciu alebo pomocou hlasového príkazu cez spárovaný reproduktor či iné zariadenie s podporou digitálnych asistentov Amazon Alexa, Google Assistant a Apple Siri. K dispozícii je aj Bluetooth diaľkový ovládač. Ak sa človek nachádza v blízkosti závesu a telefón či ovládač nemá po ruke, môže závesom trocha potiahnuť a tým aktivovať SwitchBot, ktorý už potom sám dokončí celý pohyb závesom.

Inteligentné zariadenie SwitchBot Curtain.

Zariadenie SwitchBot Curtain sa môže dokonca o všetko postarať úplne automaticky pomocou integrovaného svetelného senzora, ktorý záves odostrie počas ranného svitania alebo zastrie, keď slnko večer zapadá. Lítium-iónová batéria v zariadení vydrží na jedno nabite až osem mesiacov používania a tento čas sa dá predĺžiť pripojením voliteľného mini solárneho panelu.

SwitchBot Curtain sa dá získať prostredníctvom podpory start-up kampane na portáli Kickstarter za 69 dolárov, čo je o 30 percent menej ako je plánovaná maloobchodná cena. Vývojárom sa už teraz podarilo vyzbierať viac ako päťnásobok požadovanej sumy. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v apríli 2020.

Používateľ si môže v mobilnej aplikácii nastaviť automatizované posúvanie závesov podľa vopred stanoveného denného plánu.