Menej tmy, viac bezpečia. Ohlásili opatrenia na zmenu v Pentagone

TA3 TASR
22.10.2019 17:00

Bratislavský magistrát a mestská časť Vrakuňa sa dohodli na sérii opatrení, aby zlepšili bezpečnostnú situáciu v okolí obytného domu Pentagon na Stavbárskej ulici. Ten je spájaný najmä s užívateľmi drog.

Menej tmy, viac bezpečia. Ohlásili opatrenia na zmenu v Pentagone
SITA/Peter Maďar

Chcú zapojiť aj miestnych

Primátor Bratislavy Matúš Vallo spresnil, že mesto spustilo v okolí Pentagonu intenzívnejší režim opráv existujúceho osvetlenia a v prípade nahlásenej poruchy bude oprava zabezpečená prioritne. "Pre vyššiu bezpečnosť pracujeme na zlepšení existujúceho osvetlenia (zvýšenie, zabezpečenie, zmena farby a intenzity) tak, aby bol vnútroblok bezpečnejší a umožnil lepšiu viditeľnosť nielen pre kontroly mestskej polície," uviedol na sociálnej sieti.

Mestská polícia Bratislava taktiež zvýšila v tejto lokalite intenzitu hliadok a zabezpečené sú pravidelne každú noc. "Splnomocnenkyňa pre bezpečnosť a drogovú politiku Iveta Chovancová spolu s náčelníkom mestskej polície Marekom Gajdošom koordinujú aktivity s krajským riaditeľstvom Policajného zboru," podotkol Vallo. Mestská časť prisľúbila urýchlený orez stromov tak, aby bol priestor vo vnútri Pentagonu prehľadnejší a zlepšené osvetlenie malo výraznejší efekt. Cieľom samospráv je tiež dohodnúť rýchle kroky smerujúce k vylepšeniam verejného priestoru v Pentagone a naplánovať dlhodobé kroky aj so zapojením miestnych obyvateliek a obyvateľov.

Súkromný pozemok

Starosta Vrakune Martin Kuruc uviedol na sociálnej sieti, že stromy orežú tak, aby nové lampy, ktoré budú osadené, osvetlili celé územie. "Zaviazali sme sa, že vyčistíme danú lokalitu od neporiadku a od 'bivakujúcich' a neprispôsobivých občanov," napísal s tým, že priestor pred Pentagonom už kompletne v uplynulých dňoch vyčistili. Starosta avizoval, že sa pokúsi stretnúť aj s vlastníkom pozemku a ponúkne mu riešenie, ktoré by mohlo výrazne celému problému pomôcť.

Keďže je pozemok súkromný, samosprávy tvrdia, že majú často zviazané ruky. "Uvedomte si však, že problém Pentagonu je celospoločenský a môžem sa ja a aj primátor snažiť, koľko chceme, ak nebudeme mať podporu od štátnych orgánov, tak nikdy tento problém nevyriešime. Aj preto primátor prisľúbil, že osloví vládu SR s tým, aby nám pomohla s naším problémom," podotkol Kuruc.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok