Mayday, vysielal ruský ľadoborec pri Nórsku. Išlo o chybu

TA3 TASR
22.10.2019 10:36

Posádka ruského ľadoborca s 33 osobami na palube vyslal neúmyselne núdzový signál pri západnom pobreží Nórska po tom, ako na plavidle došlo k výpadku prúdu následkom silnej búrky. S odvolaním sa na utorkové vyhlásenia nórskeho ústredného riaditeľstva záchranných služieb a ruskej Federálnej agentúry pre námornú a riečnu dopravu o tom informovala agentúra TASS.

Mayday, vysielal ruský ľadoborec pri Nórsku. Išlo o chybu
TASR/AP (ilustračná fotografia)

"Ruský ľadoborec vysielal signál Mayday západne od Alesundu. Vypli sa mu motory. Na palube sa nachádza 33 osôb. V oblasti je búrka," uviedlo riaditeľstvo na Twitteri. Okolo uviaznutého plavidla preletela helikoptéra a boli k nemu vyslané záchranné lode. Rosmorrečflot pre agentúru TASS medzitým uviedol, že ľadoborec Tor, patriaci spoločnosti Rosmorport, vyslal signál nedopatrením.

"Nič sa nedeje, ľadoborec je v poriadku a jeho posádka je v bezpečí. Núdzový signál bol vyslaný neúmyselne po tom, ako výpadok elektrického prúdu ovplyvnil činnosť niektorých zariadení počas búrky. Núdzové volanie bolo odvolané," uviedol Rosmorrečflot vo svojom vyhlásení.

Témy: Twitter Nórsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok