Kluby vyšetrujú svojich fanúšikov, chcú konať proti rasizmu

TA3 SITA
21.10.2019 10:41

Britské futbalové kluby Heart of Midlothian zo škótskeho Edinburghu a anglický Bristol City začali interné vyšetrovanie medzi vlastnými fanúšikmi za prejavy rasizmu vo víkendových ligových dueloch.

Kluby vyšetrujú svojich fanúšikov, chcú konať proti rasizmu
SITA/AP

Priaznivci "srdiečok" sa nevyvarovali neprístojného správania v domácom súboji proti Glasgowu Rangers, keď si zobrali na mušku útočníka Alfreda Morelosa po vyrovnávajúcom góle na konečných 1:1 v 39. min súboja. Vedenie Hearts už na začiatku vyšetrovania avizovalo, že vinníkov po vypátraní a dokázaní činu potrestá dlhodobým zákazom vstupu na stretnutia. "Náš klub jednoznačne odsudzuje akúkoľvek formu rasizmu a každému, komu bude preukázané také správanie, hrozí neohraničený zákaz vstupu na náš štadión," uvádza sa v stanovisku štvornásobného škótskeho šampióna.

Podobné konanie sa počas víkendu vyskytlo aj u fanúšikov Bristolu City, ich miláčikovia v sobotu prehrali v Lutone hladko 0:3. Majiteľ klubu po stretnutí vyhlásil, že je z toho šokovaný a veľmi sklamaný. V Anglicku sa počas víkendu nevyhli rasistickému správaniu ani priaznivci v pohárovom súboji medzi tímami Haringey Borough a Yeovil Town. Terčom atakov fanúšikov hostí sa stal kamerunský brankár domáceho kolektívu. Hráči oboch klubov sa k situácii postavili chlapsky a svorne odmietli v zápase pokračovať.

Spomenuté incidenty na anglických trávnikoch sa stali iba niekoľko dní po tom, ako Angličania triumfovali v Bulharsku 6:0 v kvalifikácii o postup na ME 2020 a ich hráči sa stali terčom rasistického správania domácich. Toto konanie vyvolalo veľký medzinárodný ohlas a spôsobilo zemetrasenie v bulharskom futbale.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok