Slovan zdolal nováčika z Pohronia a potvrdil post lídra tabuľky

TA3
19.10.2019 23:22

12. kolom sa preklopila základná časť futbalovej Fortuna ligy do druhej polovice. Líder tabuľky Slovan Bratislava privítal nováčika z Pohronia a zvíťazil 2:1.

Gól napokon padol v prvom polčase

Futbalisti majstrovského Slovana Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 12. kola Fortuna ligy 2019/2020 na Tehelnom poli nad nováčikom FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 2:1 a potvrdili post lídra tabuľky.

Domáci favorit držal takmer celý prvý polčas loptu pod svojou kontrolou, dobre kombinoval, ale len po šestnástku. Pohronie hralo v pozornom obrannom bloku a snažilo sa hroziť z brejkov. V 7. minúte sa do prvého náznaku šance dostal Moha, ale netrafil. Hneď vzápätí sa dostal na druhej strane do šance Klec, ale jeho strelu Šulla zlikvidoval. Domáci sa nevedeli dostať do šancí, chýbala im finálna prihrávka. Ďalšie zaujímavejšie vzrušenie priniesla až 37. minúta, Dražič to skúsil technicky, ale tesne minul.

V 39. minúte Ratao po centri z pravej strany hlavou v šanci minul, ale Slovan napokon strelil gól ešte v prvom polčase. Moha pekne na ľavej strane prešiel cez dvoch obrancov a jeho center prešiel pod ruku brankára Vantrubu k nepokrytému Rataovi, ktorý už nemal problém doklepnúť do prázdnej bránky.

Znížil pohotovou strelou

Slovan mohol zvýšiť v 52. minúte, ale po lopte za obranu peknú spätnú prihrávku Nona Ratao cez Vantrubu v stopercentnej šanci do siete nedostal, z odrazenej lopty Rabiu nevystrelil, ale prihral Mohovi, ktorý nenamieril presne. Na druhej strane sa dostal do zakončenia Klec, ale Šulla si s jeho strelou poradil. V 65. minúte Moha z priameho kopu asi z 20 metrov len tesne minul pravú žrď.

V 69. minúte prudko vystrelil Ratao, ale Vantruba spoluhráčov zachránil. Druhý gól "belasých" visel vo vzduchu, Pohronie s vypätím odolávalo. Padlo však v 77. minúte, keď po Danielovom prudkom a presnom centri dorazil zblízka do siete dobiehajúci Moha. Slovan zrejme stratil koncentráciu, lebo v 80. minúte znížil pohotovou strelou striedajúci Zachara po skvelej prihrávke od Abraháma. Slovan si už víťazstvo v závere postrážil.

ŠK Slovan Bratislava - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 2:1 (1:0)

Góly: 40. Ratao, 77. Moha - 80. Zachara. ŽK: Sedláček (Pohronie), rozhodovali: Ochotnický - Ádám, Jekkel, 5379 divákov.

Slovan: Šulla – Apau, Abena, Bajrič, Suchockij – Ljubičič, Rabiu (72. Daniel) – Nono, Dražič (72. de Kamps), Moha – Ratao (78. Čavrič)

Pohronie: Vantruba - Tesák, Nosko, Bartoš, Župa – Sedláček (88. Mazan), Pellegrini – Hrnčár (65. Zachara), Klec (83. Dzurík), Blahút – Abrahám

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok