Chmelár sa stal šéfom hnutia, vo vedení je i textár známej kapely

TA3 TASR SITA
19.10.2019 17:13

Predsedom politického hnutia Socialisti.sk sa počas ustanovujúceho snemu v Banskej Bystrici stal Eduard Chmelár. Podľa novozvoleného predsedu je hlavným cieľom socialistov "poraziť kapitalizmus a priniesť jeho demokratickejšiu alternatívu". Za podpredsedov zvolili Martina Sarvaša, Artura Bekmatova, Beátu Janočkovú, Daniela Patkoša a Alicu Mihale Razgyelovú.

Chmelár sa stal šéfom hnutia, vo vedení je i textár známej kapely
SITA/Jakub Julény

Neúspešný prezidentský kandidát a ľavicový politický analytik Eduard Chmelár sa stal predsedom novej strany Socalisti.sk. Rozhodol o tom ustanovujúci snem v Banskej Bystrici. O výsledkoch informoval hovorca hnutia Matej Pintér. Za podpredsedov zvolili básnika a textára skupiny Tublatanka Martina Sarvaša, zakladateľku Iniciatívy za vymazaných rodičov Beátu Janočkovú, ekonóma Národnej banky Slovenska Daniela Patkoša, právničku Alicu Mihale Razgyelovú a predsedu Frontu ľavicovej mládeže Artura Bekmatova. Ten je známy aj ako spolupracovník časopisu Zem a vek.

Socialisti hovoria, že ich hlavným cieľom je „poraziť kapitalizmus“ a prehĺbiť demokraciu. Žiadajú „vrátenie rozkradnutého majetku štátu“ a prihovárajú sa za pracujúcich, chudobných, hendikepovaných či ohrozených. Medzi svoje priority počítajú aj „ochranu obyvateľstva pred následkami klimatickej zmeny“.

Chmelár je známy ako kritik Severoatlantickej aliancie. V prvom kole prezidentských volieb skončil ôsmy s 2,74 percenta hlasov voličov. Ani novému hnutiu zatiaľ prieskumy agentúr AKO a Focus nenamerali preferencie, ktoré by ho mohli posunúť do parlamentu. Bekmatov v minulosti pôsobil v Komunistickej strane Slovenska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok