Očistime štát. Opozícia vyzvala premiéra, aby zvolal okrúhly stôl

TA3 TASR
17.10.2019 14:44

Opozičné strany OĽANO, SaS a Sme rodina počas spoločnej tlačovej besedy vyzvali premiéra Petra Pellegriniho na zvolanie okrúhleho stola, kde by spoločne diskutovali o riešeniach korupcie v štáte. Reagujú tak na posledné udalosti, najmä na informácie z nahrávky Kočner-Trnka a údajnej nahrávky Gorily. V prípade, že premiér odmietne, chcú sa ho opäť pokúsiť odvolať.

Opoziční lídri z OĽaNO, SaS a Sme rodina vyzvali premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD), aby zvolal okrúhly stôl a spolu s nimi hľadal spôsob, ako riešiť skorumpovaných sudcov, prokurátorov či policajtov. Ak Pellegrini na výzvu nebude reagovať tento či budúci týždeň, opozícia chce začať zbierať podpisy pod návrh na zvolanie mimoriadnej parlamentnej schôdze, kde sa ho pokúsi odvolať.

Igor Matovič (OĽaNO) uviedol, že informácie z posledných dní sú natoľko vážne, že si musia za jednej stôl sadnúť politici naprieč politickým spektrom. "Vyzývame Pellegriniho, aby zvolal okrúhly stôl vládnych i opozičných strán a aby sme dokopy vytvorili ústavnú väčšinu a prišli s ústavnými riešeniami, ako zabezpečiť očistenie polície, prokuratúry a súdov od ich skorumpovaných členov," vyhlásil. Líder OĽaNO volá po riešeniach, ktoré pri prvom podozrení dajú skorumpovaných policajtov, prokurátorov či sudcov do "karantény" a nečakalo sa, kým budú oficiálne obvinení.


"Vieme si predstaviť ústavný zákon, ktorým spraceme zo sveta tie najhoršie veci, ktoré teraz vyplávali na povrch," podotkol Richard Sulík (SaS) s tým, že koalícia i opozícia by sa mali preniesť cez "stranícke prekáračky". Boris Kollár (Sme rodina) vyhlásil, že je potrebné ľuďom vrátiť vieru v spravodlivosť a právny štát. Kauzu Gorila je podľa jeho slov potrebné vyšetriť, lebo "chobotnica" narástla do obludných rozmerov. "Musíme sa všetci zomknúť naprieč politickým spektrom vrátane Smeru-SD a konečne banditov korupčného komplotu spravodlivo poslať pred súd," podotkol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok