PR správa

Volvo uviedlo na trh čisto elektrický model Volvo XC40 Recharge

PR
17.10.2019 13:40

Budúci zákazníci značky Volvo budú musieť odpovedať na jednu zásadnú otázku: Chcete nové Volvo v elektrickom prevedení? Spoločnosť Volvo Cars včera predstavila model XC40 Recharge, vôbec prvý čistý elektromobil značky a prvý model z úplne nového modelového radu Recharge.

Volvo uviedlo na trh čisto elektrický model Volvo XC40 Recharge
PR

Model XC40 Recharge vychádza z viacnásobne oceneného a najpredávanejšieho malého SUV XC40 a stal sa prvým členom rodiny čisto elektrických modelov Volvo. Pre spoločnosť Volvo Cars predstavuje skutočný míľnik: je to prvý elektromobil spoločnosti a prvé Volvo s úplne novým systémom informácií a zábavy s operačným systémom Android od spoločnosti Google.

V priebehu nasledujúcich piatich rokov spoločnosť Volvo Cars každý rok uvedie na trh čistý elektromobil, pretože do roku 2025 sa usiluje o to, aby 50 % celosvetového predaja tvorili elektromobily a zvyšok hybridy. Označenie „Recharge“ sa stane ústredným názvom všetkých nabíjateľných modelov Volvo s čisto elektrickým a plug-in hybridným pohonom.

vv2_ac1100ae-51ef-976b.jpg

Od začiatku roku 2020 sa na webovej stránke Volvo Cars najprv zobrazí otázka, či zákazník hľadá model z radu Volvo Recharge alebo nie. Aby spoločnosť ešte viac podporila jazdu na elektrickú energiu, každý plug-in hybridný model Volvo Recharge bude mať nárok na bezplatnú dodávku elektrickej energie na jeden rok vo forme refundácie priemerných nákladov na elektrinu počas tohto obdobia.

„Už sme to niekoľkokrát povedali: Budúcnosť spoločnosti Volvo Cars je elektrická,“ povedal Håkan Samuelsson, generálny riaditeľ. „Dnes sme v tomto smere urobili nový významný krok a uviedli sme náš čisto elektrický model XC40 a modelový rad Recharge.“

Model XC40 Recharge stelesňuje všetko, čo zákazníci očakávajú od značky Volvo a okrem toho prináša najmodernejšiu, čisto elektrickú pohonnú jednotku s pohonom všetkých kolies. Dojazd vozidla na jedno nabitie je viac ako 400 km (WLTP) a výkon 408 koní. Akumulátor sa na 80 % kapacity nabije za 40 minút využitím systému rýchleho nabíjania.

Systém informácií a zábavy so systémom Android je plne integrovaný do digitálnej platformy online služieb Volvo On Call. Vodiči plug-in hybridných vozidiel môžu prostredníctvom aplikácie Volvo On Call sledovať, koľko času strávili jazdením na elektrickú energiu.

vv3_ac1100ae-51ff-4f9d.jpg

Aby spoločnosť Volvo Cars pokryla očakávaný rast dopytu po modeloch Recharge, strojnásobí výrobnú kapacitu pre elektromobily a od budúceho roku pripraví ponuku Designer's Choice pre populárne modely Recharge, s potenciálom radikálne skrátiť dodacie lehoty. Cieľom spoločnosti Volvo Cars je, aby predaj plug-in hybridných vozidiel tvoril v roku 2020 20 % z celkových tržieb.

Každý model Volvo prichádza aj ako verzia Recharge – od malého SUV XC40, modely radu 60 až po vlajkovú loď spoločnosti – veľké SUV XC90. Spoločnosť Volvo Cars je jediným výrobcom automobilov, ktorý pre každý model zo svojho radu ponúka aj plug-in verziu.

Model XC40 Recharge a modelový rad Recharge sú tiež hmatateľnými dôkazmi nového ambiciózneho akčného plánu spoločnosti, ktorý spoločnosť predstavila rovnako dnes. Obsahuje konkrétne akcie v súlade s parížskou klimatickou dohodou a podporuje ambíciu spoločnosti Volvo Cars stať sa do roku 2040 klimaticky neutrálnou spoločnosťou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok